Įtariamasis bendrininkas – Najimas Laachraoui, kuris iki šiol buvo žinomas netikru Soufiane`o Kayalo vardu, skelbia naujienų agentūra AFP.

„Tyrimas parodė, kad Soufiane`as Kayalas gali būti identifikuojamas kaip Najimas Laachraoui, kuris yra gimęs 1991-ųjų gegužės 18 d. ir kuris 2013-ųjų vasarį vyko į Siriją“, – savo pareiškime aiškina Belgijos prokurorai.

Soufiane`o Kayalo vardu buvo nuomojamas butas Ovelė mieste, netoli Namūro miesto Belgijos centrinėje dalyje, iš kur ir buvo planuojamos atakos.

Jis naudojo tą patį netikrą vardą ir rugsėjo 9-ąją kirsdamas Austrijos ir Vengrijos sieną, kai keliavo kartu su Salahu Abdeslamu ir Mohamedu Belkaidu.

Vyrai apsimetė trimis turistais, vykstančiais atostogų į Vieną ir, kai juos sustabdė policija, nekėlė jokių įtarimų.

„N. Laachraoui DNR buvo rasta ir name Ovelė mieste, ir name Skarbeko rajone, Briuselyje, kurį naudojo teroristų grupė“, – teigiama prokurorų pranešime.

Belgijos valdžia skelbia, kad penktadienį per reidus Briuselyje sulaikytas S. Abdeslamas galėjo planuoti ir daugiau teroro aktų. Šiuo metu įtariamas apklausiamas Briugės kalėjime, jam gresia ekstradicija į Prancūzija, kuri jį ir nori teisti.

Abu asmenys įtariami susiję su teroro išpuoliais Paryžiuje, kur lapkritį žuvo 130 žmonių. Pirmadienį Prancūzijos prezidentas susitinka su nukentėjusiųjų artimaisiais. Atsakomybę už išpuolius prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“.