Šiaurės Prancūzijoje, Aržantėjaus mieste, ketvirtadienį surengtas didelis antiteroristinis reidas. Kaip pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as ketvirtadienio pavakarę pareigūnai sulaikė asmenį, priklausantį teroristiniam tinklui ir planavusį surengti ataką Prancūzijoje, praneša „The Guardian".

Apie planuotą teroristų išpuolį B. Cazeneuve'as daugiau detalių nepateikė, tačiau patvirtino, kad rengiant ataką suimtas asmuo „atliko svarbų vaidmenį". Pareigūnai evakavo kelis pastatus, čia ieškoma sprogmenų.

Kaip teigė pareigūnai, kol kas nėra duomenų, kad sulaikytas asmuo būtų susijęs su teroristiniais išpuoliais Briuselyje arba Paryžiuje.

Briuselyje sulaikyti 6 asmenys

Kaip penktadienio naktį pranešė Belgijos vidaus reikalų ministras J. Jembonas, vėlų ketvirtadienio vakarą Briuselyje, Skarbeko rajone, sulaikyti 6 asmenys, susiję su teroristiniais išpuoliais, sukrėtusiais Belgijos sostinę antradienį, skelbia BBC.

Nei sulaikytųjų tapatybės, nei koks jų ryšys su išpuoliais Briuselyje, pareigūnai kol kas neatskleidžia.

Antradienį Briuselyje nugriaudėję trys sprogimai nusinešė 31 žmogaus gyvybę, dar apie 300 sužeista, apie 70 iš jų – sunkiai.

Atsakomybę už teroristinius išpuolius prisiėmė „Islamo valstybė".