Pasak Egipto žiniasklaidos pranešimų, automatais ginkluoti beduinai užėmė poilsio kompleksą „Aqua Sun", kuris įsikūręs už 30 km į pietus nuo Tabos kurorto.

Beduinų būriui užėmus šią poilsiavietę, turistų joje nebuvo, tačiau joje buvo likę personalo darbuotojai egiptiečiai.

Vienas Izraelio šaltinis, gerai susipažinęs su šia situacija ir turintys ryšių su komplekso savininkais egiptiečiais, laikraščiui „Haaretz“ sakė, kad tuo metu kompleksą saugojo tik keli apsaugos darbuotojai. Jis pažymėjo, kad jų gyvybėms pavojus negresia.

Pasak pranešimų, dešimtys užpuolikų grasino sugriauti kompleksą ir pagrobti jo turtą, jei nebus patenkinti jų reikalavimai. Egipto saugumo pajėgos nesiėmė jokių veiksmų, kad užbėgtų šiam užpuolimui už akių, teigdamos, kad negali veikti šiame regione be Izraelio leidimo. Poilsiavietės savininkas, šiuo metu gulintis ligoninėje Kaire, paragino Egipto valdžią įsikišti, išlaisvinti įkaitus ir užbaigti šią dramą.

Izraelio šaltinis pabrėžė, kad ši kurortinė vietovė yra gerai žinoma tarp izraeliečių, tačiau pastaraisiais metais jų dėmesio nesulaukė. 

Pasak šaltinio, beduinai tvirtina, esą jiems priklauso šios teritorijos žemė, nors ji jau seniai yra iš jų teisėtai įsigyta.

„Beduinai mano, kad jie buvo nuskriausti, ir kad valstybė pasisavino jų žemę. Dabar, po revoliucijos, jie jaučiasi pakankamai pajėgūs užimti turistines vietoves, pareikšti pretenzijas į žemę“, - sakė jis.

„Viešbučio savininko brolis atvyko iš Šarm el Šeicho, kad išspręstų susiklosčiusią situaciją. Beduinai sako, kad nepasitrauks, kol iš jų nenupirks žemės arba jos negrąžins“, – portalui bikyamasr.com antradienį pasakojo vienas viešbučių ir restoranų savininkas Dahabe.

„Šiuo metu nėra turistų ir situacija rimsta“, – sakė jis.

Trečiadienį Egiptas minės šios revoliucijos, padėjusios nuversti prezidentą Hosni Mubaraką, vienerių metų sukaktį. Pirmadienį naujasis Egipto parlamentas surengė savo pirmąjį posėdį be Egipto Nacionalinės demokratinės partijos, valdžiusios šalį daugiau kaip tris dešimtmečius.