Sportininkai buvo sulaikyti Hararės tarptautiniame oro uoste, kur atskrido iš Rio žaidynių. Apie tai skelbia „News of Africa“.

Zimbabvės olimpinės rinktinės sudėtyje buvo 31 sportininkas, bet nė vienas jų neiškovojo aukštesnės nei 8 vietos. Zimbabvės atstovai Rio kovojo 7-ių sporto šakų varžybose: šaudyme iš lanko, lengvojoje atletikoje, žirgų sporte, futbole, irklavime, šaudyme ir plaukime.

Prezidentas R. Mugabė pasipiktino tokiu sportininkų pasirodymu ir ketina nubausti juos už tai laisvės atėmimu.

„Mes skyrėme valstybės pinigus šioms žiurkėms, kurios vadina save sportininkais. Jei jūs nepasirengę aukotis ir iškovoti bent jau 4-5-as vietas, kaip mūsų kaimynai iš Botstvanos, tai kodėl jūs iš viso važiuojate švaistyti mūsų pinigus?“, – piktai klausė prezidentas.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad, jei reikėjo tik ką nors nusiųsti tam, kad sugiedotų Zimbabvės himną ir pakeltų valstybės vėliavą Rio, tai reikėjo vežti į Braziliją „gražias merginas ir vaikinus iš Zimbabvės universiteto“.

Zimbabvės olimpinė moterų futbolo rinktinė

R. Mugabė teigė, kad pinigus, kurie buvo skirti kelionei į Rio žaidynes, galima buvo investuoti mokyklų statyboms ar šalies gyventojų gerovei kurti.

„Man ši situacija primena impotentą, vedusį penkias moteris. Aš pasirūpinsiu tuo, kad sportininkai iš savų lėšų padengtų visą kelionės į Rio kainą. Jie grąžins tuos pinigus, net jeigu tai truktų ir 10 metų, – grasino R. Mugabė. – Skaičiuosime, kad valstybė jiems suteikė lengvatinį kreditą tam, kad jie kaip turistai aplankytų Braziliją. Kitokiu statusu jie buvo visiškai nenaudingi.“

Visgi pasklidus šiai informacijai Zimbabvė puolė neigti žinią apie areštą ir grasinimus sportininkams.

Sporto ministerijos atstovas Bensonas Dube'as per oficialius savo kanalus ir Kinijos naujienų agentūrai „Xinhua“ pareiškė, kad visa istorija buvo išgalvota ir pradžioje pasirodė socialiniuose tinkluose, o vėliau lyg virusas pasklido po visą pasaulį.

Zimbabvės olimpinė rinktinė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (370)