Sprogimai įvyko tarp 3 ir 4 val. ryto (1-2 val. Grinvičo laiku). Niekas per juos nebuvo sužeistas, pranešė VRM atstovai.

Tris provincijas apimančioje Baskijoje jau daugiau kaip 30 metų vyksta konfliktas dėl nepriklausomybės. Dėl ginkluotos separatistinės grupuotės ETA veiklos nuo 1968 metų žuvo beveik 800 žmonių. Praėjusį gruodį ji atšaukė 14 mėnesių trukusį ugnies nutraukimą ir surengė daugybę sprogdinimų bei šaudymų, per kuriuos žuvo 11 žmonių.

Viena San Sebastjane sprogusių bombų padarė žalos dirbtuvei ir kontoroms. Kita bomba buvo padėta prie miestelyje įsikūrusios draudimo bendrovės durų. Pastarąjį užtaisą susprogdino policija.

Irunjoje, kuri yra netoli Prancūzijos sienos, du sprogimai apgadino du sunkvežimius, priklausančius Baskijos transporto bendrovei. Iš pradžių policija manė, kad taip kovojama prieš vietos civilinės gvardijos dalinius, tačiau vėliau ši galimybė atmesta.

ETA nuolat rengia išpuolius prieš Baskijos verslininkų bendriją. Srities miestuose beveik kasdien būna sprogimų, kuriems atlikti dažniausiai naudojami padegamieji "Molotovo kokteiliai".