Teisme jie pasirodė praėjus dienai po to, kai pareigūnai nukovė įtariamą šio išpuolio vykdytoją Younesą Abouyaaqoubą, kurį identifikavo kaip ketvirtadienį sausakimšame Barselonos Ramblos bulvare žmones žalojusio autobusiuko vairuotoją.

Madrido Aukštajame teisme pirmasis liudijęs įtariamasis Mohamedas Houli Chemlalas pripažino, kad buvo planuojamas didesnis išpuolis. Jis teisme pasirodė dėvėdamas ligoninės pižamą, nes vis dar yra gydomas ligoninėje po sprogimo Alkanare, įvykusio Barselonos išpuolio išvakarėse.

Sprogimas įvyko naktį iš rugpjūčio 16-osios į 17-ąją gyvenamajame name Alkanare, kur teroristai gamino bombas, naudodami dujų balionus.

Policija vėliau įvykio vietoje rado 120 dujų kanistrų slėptuvę. Manoma, kad sprogimas privertė juos pakeisti išpuolio pobūdį. Taip pat teigiama, kad imamas, laikomas teroro akto Barselonoje organizatoriumi, žuvo per sprogimą Alkanare.

Aštuoni įtariamos kuopelės nariai jau yra mirę, du iš jų žuvo per sprogimą Alkanare, šešis kitus vėliau nušovė policija.