Pareigūnams atlikus reidą viename name Dakos Rajer Bazaro rajone, buvo rastas Nurul Islamo Marzano ir dar vieno įtariamojo ekstremisto lavonai, naujienų agentūrai AFP sakė Dakos policijos atstovas.

„Radome du lavonus. Vienas jų buvo N. I. Marzano, o kitas – įtariamo nusikaltėlio“, – AFP sakė papildomas komisaro pavaduotojas Yusufas Ali (Jusufas Ali). Jo teigimu, kol kas neaišku, ar N. I. Marzanas žuvo per susišaudymą, ar nusižudė.

Pasak Y.Ali, apie 30 metų amžiaus N. I. Marzanas buvo vienas išpuolio Dakos kavinėje „sumanytojų“. Penki užpuolikai liepos 1 dieną įsiveržė į restoranėlį „Holey Artisan Bakery“ prabangiame Dakos Gulšano rajone ir nužudė 18 užsieniečių įkaitų, kol specialiųjų pajėgų komandos nutraukė apsiaustį.

Atsakomybę dėl šios atakos prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), paskelbęs šiurpių nuotraukų iš atakuotos kavinės, užfiksuotų prieš karių šturmą.

Tačiau Bangladešo policija tuos pareiškimus atmetė ir tvirtino, kad tarptautiniai džihadistų tinklai nėra prasiskverbę į trečią didžiausią musulmonišką valstybę. Ji dėl šio išpuolio kaltina 1998 metais įsikūrusią uždraustą vietos grupuotę „Jamayetul Mujahideen Bangladesh“ (JMB).

Šalies valdžia taip pat kaltina šią grupuotę dėl per pastaruosius metu Bangladeše surengtą ne vieną mirtiną išpuolį, įskaitant atakas prieš užsieniečius, žmogaus teisių aktyvistus ir religinių mažumų atstovus.