Prezidentas trečiadienį Minske vykusiame pasitarime su vyriausybės nariais ir sričių gubernatoriais sutiko, kad kartais savikaina didėja dėl objektyvių priežasčių - pabrangus energijai ar žaliavoms. "Tačiau daugeliu atvejų prekių kainos didinamos dėl neūkiškumo ir kai kurių gamybos vadovų apsileidimo", pabrėžė A. Lukašenka.

Valstybės vadovas priminė, kad gruodį Baltarusijoje bus gerokai padidinti atlyginimai biudžetininkams. Pažadėta, kad vidutiniškai per metus biudžetininkų atlyginimai pasieks 100 dolerių lygį, sakė A. Lukašenka.

Vykdydama šią užduotį, vyriausybė turės surasti papildomai apie 700 mlrd. Baltarusijos rublių. A. Lukašenka pabrėžė, kad "pinigų spausdinimo staklės nedirba, jos užantspauduotos". Valstybės vadovas mano, kad respublikoje yra rezervų, kuriuos panaudojus galima surinkti būtinų lėšų.

"Kai tik praeis mėnuo ir paaiškės, kad infliacija respublikoje siekia daugiau kaip 2 proc., - jūsų čia nebebus", sakė A. Lukašenka, kreipdamasis į pasitarime dalyvaujantį premjerą Vladimirą Jermošiną ir jo pirmąjį pavaduotoją Andrejų Kobiakovą, kuris vadovauja Valstybinei kainodaros komisijai.