„Tai ne propaganda, o istorijos elementas, ne daugiau. Jie nei geri, nei blogi, vienareikšmiškos nuomonės šiuo klausimu nėra“, – sakė parduotuvių tinkle „Buslik“.

Parduotuvėje priminė, kad panašūs klausimai kilo maždaug prieš metus, kai Pergalės dienos švenčių išvakarėse parduotuvėje buvo pardavinėjami klijavimui skirti Vokietijos kariuomenės tankų modeliai. Tada tai taip pat nebuvo laikoma propaganda, nors, pasak „Buslik“ atstovų, „atspindi mūsų istoriją“.

„Žaliųjų žmogeliukų“ rinkinys pardavime pasirodė liepos 22 dieną ir „Buslik“ juos turi vos penkis visoje šalyje – du Breste ir tris Minske. Kol kas nei vienas neparduotas.

Parduotuvių tinklas pažymėjo, kad jie parduoda platų Rusijos prekės ženklo „Zvezda“ produkcijos asortimentą. Be „žaliųjų žmogeliukų“ yra klijavimui skirti modeliai, žaidimai, žaislinė sovietinė ir rusiška karinė technika. Be to, tinkle parduodami kitų šalių kariuomenių rinkiniai.

Priminsime, kad sąvoka „mandagūs žmonės“ atsirado tada, kai Rusijos kariškiai uniformomis be skiriamųjų ženklų 2014 metų vasario pabaigoje ir kovo pradžioje blokavo strateginius objektus Kryme.