Sprogmenų prikrautas automobilis buvo detonuotas apie 16 val. 15 min. vietos laiku. Pasak policijos, tokia ataka sostinėje buvo jau trečia per pastarąsias tris dienas.

Džihadistų judėjimo „Islamo valstybė" propagandos agentūra „Amaq" nurodė, kad šios atakos taikinys buvo „šiitų susirinkimas".

Ši ataka buvo įvykdyta pietiniame Bajaa rajone, kuriame gyvena daugiausiai šiitai.

Socialiniuose tinkluose buvo paskelbta mobiliaisiais telefonais nufilmuotų vaizdo įrašų, kuriuose matyti apdegę lavonai ir smarkiai nuniokotas turgus.

„Teroristų užminuotas automobilis smogė netoli prekybos automobiliais vietos Bajaa, žuvo 45 žmonės", - sakoma Bagdado operacijų štabo atstovo pranešime.

Vienas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas įvardijo tą patį žuvusiųjų skaičių ir sakė, kad sužeistųjų yra mažiausiai 60. Pasak jo, greitosios pagalbos tarnybos neįstengia susidoroti su tokio didelio masto nelaime, todėl aukų dar gali padaugėti.

Antradienį tame pačiame rajone sprogus užminuotam automobiliui žuvo mažiausiai keturi žmonės.

Be to, trečiadienį mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį viename šiauriniame sostinės rajone žuvo mažiausiai 11 žmonių. Dėl šio išpuolio atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė".