Pasirodžius pranešimams, kad N. Savčenko yra ties mirties slenksčiu po 80 dienų trunkančio bado streiko, advokatas antradienį „Twitter“ paskyroje parašė: „Bent jau sugebėjau išpešti pasižadėjimą, kad, kai reikalai taps siaubingi, ji paklausys ir sustos“.

Ankstesni bandymai perkalbėti N. Savčenko nutraukti bado streiką buvo nesėkmingi, tačiau M. Feiginas sakė naujienų agentūrai RBC turįs šansų įtikinti ją, kad bado streikas nepadės įveikti „Leviatano“.

Advokatas nurodė, kad jis su kitu teisininku Ilja Novikovu antradienį aplankė lakūnę kalėjime ir pranešė apie jai suteiktą Ukrainos didvyrės vardą. Advokatai pareiškė N. Savčenko, kad būtų kvaila gauti jį po mirties.

Maskvos teismas trečiadienį svarsto M. Feigino prašymą paleisti Kijevo lakūnę dėl jos imuniteto, kadangi moteris yra Europos Tarybos Parlamento Asamblėjos (PACE) delegatė.

Advokatas sakė CNN televizijai, esą jei 33-ejų N. Savčenko tęs bado streiką, ji neišgyvens iki gegužę numatyto teismo proceso.

N. Savčenko praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją. Ji kaltinama teikusi koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko regione, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. Maskvos pareigūnai tikina, kad, patekusi į separatistų nelaisvę, N. Savčenko pati pabėgo į Rusiją, tačiau pilotė teigia, jog ją išgabeno prievarta.