„Galiu su pasitikėjimu sakyti, kad nei vienas vyras arba moteris – nei aš, nei Billas (Clintonas), niekas – nebuvo labiau kvalifikuoti negu Hillary Clinton dirbti Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu“, – B. Obama sakė savo kalboje geriausiu eterio laiku per Demokratų nacionalinį suvažiavimą.

Suvažiavimo dalyviai antradienį oficialiai paskyrė H.Clinton demokratų kandidate į prezidento postą, o per lapkritį vyksiančius rinkimus ji varžysis su respublikonų kandidatu Donaldu Trumpu.

Atmeta niūrią respublikonų viziją

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį išreiškė tvirtą palaikymą Hillary Clinton, demokratų kandidatei užimti Baltuosius rūmus, atmesdamas gilų respublikonų pesimizmą, kuris, kaip perspėjo šalies vadovas, tik kursto nusivylimą ir neapykantą per 2016-ųjų rinkimų sezoną.

„Dėl Amerikos ateities esu labiau optimistiškas negu kada nors anksčiau“, – B .Obama sakė tūkstančiams delegatų per Demokratų nacionalinį suvažiavimą, girdamas H. Clinton kaip unikaliai kvalifikuotą veikėją, tinkamą tapti jo įpėdine.

Per praeitą savaitę vykusį Respublikonų nacionalinį suvažiavimą, kuriame kandidatu buvo iškeltas Donaldas Trumpas, „nebuvo (pateikta) jokių rimtų sprendinių opioms problemoms – tik pakurstytas nusivylimas, kaltinimai, pyktis ir neapykanta“, sakė prezidentas.