B. Obama tradiciniame šeštadieniniame pranešime per radiją ir internetu gyrė JAV sportininkų delegacijos įvairovę ir ragino amerikiečius įvertinti šių žaidynių „taikų rungtyniavimą bei sporto dvasią“.

„JAV komanda primena pasauliui, kodėl Amerika visada nustato aukso standartą: esame imigrantų šalis, kuri stengiasi rasti jėgą įvairovėje ir vienybę mūsų nacionaliniame pasididžiavime“, – pabrėžė B. Obama.

Prezidentas atkreipė dėmesį, kad šioje JAV olimpinėje delegacijoje moterų daugiau negu bet kurios kitos šalies bet kutkose olimpinėse žaidynėse dalyvavusioje komandoje. Joje taip pat yra „keli atletai, beveik tokio pat amžiaus kaip ir aš, o vienas gimęs metais vėliau negu mano jaunesnioji dukra“, sakė 55 metų B. Obama.

Tarp JAV sportininkų yra „fechtavimosi čempionė iš Naujojo Džersio priemiesčio, pirmoji iš Amerikos olimpiečių dėvėsianti hidžabą per rungtynes“, pažymėjo B. Obama.

Jis turėjo omenyje Ibtihaj Muhammad, 30-metę afroamerikietę musulmonę, kuri dalyvaus Rio de Žaneiro olimpiadoje, kai jos šalies prezidento rinkimų kampaniją temdo antiislamiška retorika.

B. Obama ragino amerikiečius vieningai palaikyti olimpiečius.

„Intensyvios politikos sezonu branginkime šią galimybę susitelkti po viena vėliava“, – sakė jis.

„Iššūkių visame pasaulyje laikais džiaukimės taikiu rungtyniavimu ir sporto dvasia – apsikabinimais ir pliaukštelėjimais rankomis, empatija ir supratimu tarp varžovų, kurie žino, kad visi esame žmogiški“, – pažymėjo prezidentas.

Mintis, „kad tau gali pasisekti, nesvarbu, iš kur esi kilęs, yra ypač svarbi šiais metais“, sakė B. Obama.

„Sveikinsime pirmosios visų laikų olimpinės pabėgėlių komandos atletus - dešimtį sportininkų iš Kongo, Etiopijos, Pietų Sudano ir Sirijos, kurie įasmenina ištvermę“, – pridūrė Amerikos lyderis.

Abu pagrindinių partijų kandidatai į JAV prezidento postą – demokratė Hillary Clinton ir respublikonas Donaldas Trumpas – paskelbė trumpas „Twitter“ žinutes, linkėdami Amerikos atletams geriausios kloties Rio de Žaneire.