Kalbėdamas trečiadienį televizijos pokalbių laidoje „Tonight Show with Jimmy Fallon“, B. Obama sakė, kad apskritai B.Sanderso kandidatavimas įtemptoje demokratų prezidentinėje kampanijoje buvo teigiamas.

Demokratų partijai buvo sveika, kad pirminiuose rinkimuose buvo konkurencija“, – B. Obama sakė laidos vedėjui Jimmy Fallonui.

„Manau, kad Bernie Sandersas įnešė didžiulės energijos ir naujų idėjų. Ir jis spaudė partiją bei metė jai iššūkį. Manau, dėl to Hillary tapo geresne kandidate“, – aiškino jis.

„Tikiuosi, kad per ateinančias porą savaičių galėsime susivienyti“, – pridūrė B. Obama.

Šiuos komentarus prezidentas išsakė kitą dieną po to, kai H. Clinton laimėjo pirminius rinkimus ir bendruomenių sueigas keturiose iš šešių antradienį balsavusių valstijų ir pasiskelbė tapusi neginčijama savo partijos vėliavneše, susigrumsiančia lapkritį vyksiančiuose visuotiniuose prezidento rinkimuose.

Vis dėlto B.Sandersas atsisakė pripažinti pralaimėjęs ir žadėjo „tęsti kovą“ dėl paskyrimo partijos kandidatu.

Tuo tarpu B. Obama planuoja susitikti su B. Sandersu ketvirtadienį, o per tą pokalbį jis tikriausiai paragins senatorių oficialiai užbaigti kampaniją, kad susipriešinusi partija galėtų susivienyti ir sutelkti energiją pastangoms įveikti respublikonų tikėtiną kandidatą Donaldą Trumpą.

B. Obama kol kas neišsakė oficialaus palaikymo kuriam nors prezidentinės kampanijos dalyviui, nors daugelis mano, kad jam priimtiniausia B. Clinton, jo buvusi valstybės sekretorė, kurią jis įkvėpė kovoje dėl Demokratų partijos kandidato titulo per 2008 metų kampaniją.

„Ketinu pasikalbėti su (Sandersu) rytoj. Jis ketina atvykti į Baltuosius rūmus“, – sakė B. Obama ir pridūrė, kad jo žinia bus skirta ne vien Vermonto senatoriui, bet ir visai Amerikai.