"Norėdami sukurti mechanizmą, skirtą informacijos pasidalijimui dėl geresnės informacijos sistemų apsaugos, mes sukūrėme komunikacijų kanalą ir susitarėme dėl informacijos dalijimosi tarp mūsų kompiuterinių incidentų reagavimo grupių", - bendrame pranešime teigė V. Putinas ir B. Obama.

Dėl greito apsikeitimo informacija, susijusia su informacinių ir komunikacijų technologijomis, Maskva ir Vašingtonas pasinaudos branduolinės grėsmės sumažinimo centrais, įrengtais Rusijoje ir JAV XX a. 9-ajame dešimtmetyje. Šie centrai apsikeis skubia informacija apie raketų bandymus, kurie per klaidą gali būti palaikyti agresijos aktais.

Be kita ko, prezidentai taip pat susitarė dėl tiesioginio ryšio tarp aukšto rango pareigūnų, kurie kontroliuoja potencialiai pavojingas situacijas, kurios gali kelti grėsmę informacinių technologijų naudojimo saugumui.

Maskva ir Vašingtonas nusprendė įkurti dvišalę darbo grupę konsultacijoms, susijusioms su kibernetiniu saugumu, atsižvelgiant į abiejų šalių interesus ir nerimą keliančius klausimus. Grupė darbą pradės "netrukus", kai bus sudaryta kitą mėnesį.