Pirmojoje savo spaudos konferencijoje po netikėto Demokratų partijos kandidatės Hillary Clinton pralaimėjimo prezidento rinkimuose B. Obama perspėjo, kai kurie prezidentinio darbo aspektai vien savo atsakomybe ir svoriu pradžioje gali kiek sukrėsti D. Trumpa, rašo CNN.

Po susitikimo su būsimuoju prezidentu B. Obama sakė tikintis, kad D. Trumpas buvo nuoširdus sakydamas, jog ketina būti visų amerikiečių prezidentu, tačiau taip pat paragino D. Trumpą aktyviau siekti kontakto su kai kuriomis žmonių grupėmis, kurios jaučiasi nervingai dėl D. Trumpo kampanijos naudotos retorikos.

„Nemanau, kad jis (D. Trumpas – DELFI) yra ideologiškas. Jis labiau pragmatikas ir tai gali jam pasitarnauti, jei aplink jį bus tinkami žmonės, gebantys jį nukreipti tinkama linke“, – sakė B. Obama.

Tačiau B. Obama nevengė pabrėžti ir judviejų skirtumų. „Ar turiu susirūpinimo? Taip, žinoma, man šiek tiek neramu. Jis ir aš turime esminių skirtumų“, – žurnalistams sakė prezidentas.

Tai B. Obama sakė prieš išvykdamas į kelionę į Graikiją ir Vokietiją.

Išlaikys įsipareigojimus NATO

Pirmadienį B. Obama spaudos konferencijoje taip pat pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos išliks nepakeičiamos pasaulio scenoje ir kad D. Trumpas patikino jį esantis pasiryžęs išlaikyti įsipareigojimus NATO nepajudinamais.

„Mūsų pokalbio metu D. Trumpas aiškiai pabrėžė mūsų svarbiausių strateginių aliansų svarbą", – teigė B. obama