„Žinau, kad jūs labai suinteresuoti ginklų klausimu. Tad pasakysiu jums, kad negirdėjau apie jokį embargą dėl ginklų pardavimo Ukrainai. Jei Ukraina tuo suinteresuota, Lenkija, be abejo, yra absoliučiai atvira tokioms deryboms“, – sakė B.Komorowskis per spaudos konferenciją po Varšuvoje trečiadienį įvykusių derybų su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka.

Lenkija padės Ukrainai stiprinti savo gynybinius ir saugumo pajėgumus, sakė B.Komorowskis. Pirmiausia abi šalys kuria ukrainiečių, lenkų ir lietuvių brigadą, sakė jis.
Bronislavas Komorowskis

„Tai nėra brigada, kuri turėtų vykti į karą Donbase, bet tai turėtų būti brigada, kur Ukrainos armija norėtų įgyti patirties, kuri būtų naudinga tęsiant priartėjimo prie NATO armijos standartų procesą“, – sakė jis.

Pasak lenkų prezidento, Lenkija gerbia Ukrainos teisę ginti savo teritoriją nuo išorės agresijos. „Mes visiškai suprantame būtinybę šiandien didinti Ukrainos gynybinius pajėgumus. Todėl Lenkija rėmė ir remia Ukrainą, ir įvykdys NATO Niuporto viršūnių susitikimo sprendimus dėl Ukrainos gynybos sistemos priartinimo prie NATO standartų“, – sakė jis.