Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas privalo „suvokti tiesą apie tironą, kurį jis remia", - pareiškė B. Džonsonas prieš G7 šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Italijoje. V. Putinui esą turi būti paaiškinta, kad metas baigti remti B. al Asadą.

V. Putinas turi „suprasti, kad B. al Asadas šiuo metu visais požiūriais yra nuodingas", - kalbėjo ministras, turėdamas omenyje spėjamą cheminio ginklo ataką Sirijoje praėjusią savaitę. „Jis nuodija nekaltus Sirijos žmones ginklais, kurie buvo uždrausti jau prieš šimtą metų - ir jis nuodija Rusijos autoritetą", - toliau dėstė B. Johnsonas.

Protestuodamas prieš Rusijos Sirijos politiką, B. Johnsonas šeštadienį paskelbė atšaukiantis šį pirmadienį planuotą vizitą į Maskvą. G7 ministrų susitikime Italijoje dalyvauja ir JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas, kuris antradienį ir trečiadienį lankysis Maskvoje.

Londonas penktadienį parėmė JAV prezidentą Donaldą Trumpą, kuris įsakė atakuoti vyriausybinių pajėgų bazę Sirijoje. Jis tai pavadino „derama reakcija į Sirijos vyriausybės surengtą barbarišką cheminio ginklo ataką".

Kremlius JAV ataką tuo tarpu pavadino „suverenios valstybės užpuolimu" ir nusižengimu tarptautinei teisei. Maskva abejoja, kad B. al Assadas susijęs su praėjusios savaitės antradienį įvykdyta cheminio ginklo ataka, per kurią žuvo mažiausiai 87 žmonės,