Kalbėdamas po išpuolio Londone, Sadiqas Khanas sakė, kad jam trūksta žodžių išreikšti sielvartą ir pyktį, kuriuos jaučia Londonas, ir netrukus pridūrė: „Šiandien ir kelias ateinančias dienas Londono gyventojai mieste matys sustiprintas policijos pajėgas. Nėra pagrindo nerimauti“.

Po šių žodžių D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ jį sukritikavo sakydamas: „Mažiausiai septyni žmonės žuvo, dar 48 buvo sužeisti per teroro išpuolį, o Londono meras sako: „Nėra pagrindo nerimauti!“

S. Khano atstovas į tai atšovė esą meras turi svarbesnių reikalų, nei atsakyti į D. Trumpo žinutę, kurioje jis jo teiginį „tyčia“ išėmė iš konteksto.

Tačiau pirmadienį D. Trumpas vėl parašė „Twitter“: „Apgailėtinas Londono mero Sadiqo Khano pasiteisinimas. Jis buvo priverstas greitai sumesti, ką pasakyti apie savo teiginį „nėra pagrindo nerimauti“. O žiniasklaida labai stengiasi tai parduoti!“

JK užsienio reikalų sekretorius B. Johnsonas palaikė S. Khaną ir teigė, kad jis buvo visiškai teisus taip sakydamas.

Tačiau, jo teigimu, nepaisant paties S. Khano, liberalų demokratų partijos lyderio Timo Farrono ir kitų politikų raginimų atšaukti numatytą D. Trumpo vizitą, nėra jokio pagrindo tą daryti.

T. Farronas D. Trumpą pavadino „gėda Amerikai“, socialiniame tinkle „Twitter“ pridurdamas: „Theresa May privalo atšaukti valstybinį vizitą. Šis vyras įžeidinėja mūsų nacionalines vertybes gedulo laikotarpiu“.

S. Khanas teigė, kad D. Trumpas „klydo dėl daugelio dalykų“ ir kad vėliau šiemet numatytas jo valstybinis vizitas neturėtų įvykti.

B. Johnsonas, kuris pats anksčiau buvo Londono meras, gynė S. Khaną, sakydamas, kad jis buvo visiškai teisus, nuramindamas miesto žmones dėl ginkluotų policijos pareigūnų gatvėse.

Tačiau BBC radijo laidai „Today“ („Šiandien“) sakė, kad kvietimas D. Trumpui atvykti su valstybiniu vizitu jau buvo išsiųstas ir priimtas, ir jis nematąs jokio pagrindo tai keisti.