Naujienų svetainės „Yahoo News“ žurnalisto paklaustas, ką mano apie JAV prezidento Donaldo Trumpo teiginį, esą tarp pabėgėlių slepiasi ekstremistai, B. al Assadas pareiškė jam pritariąs.

„Tie patys teroristai, kurie Sirijoje rankose laiko automatus ar žudo žmones, Europoje ar kitur Vakaruose tampa taikiais pabėgėliais“, – sakė Sirijos vadovas.

B. al-Assadas nepasakė, kiek tiksliai iš 4,8 mln. Sirijos pabėgėlių, jo nuomone, yra teroristai, bet pridūrė, kad „norint įvykdyti žiaurumus, didelių skaičių nereikia“.

Be to, interviu jis atmetė D. Trumpo planą Sirijoje sukurti saugias zonas, skirtas civiliams.

JAV prezidentas praėjusį mėnesį tvirtino „Sirijoje būtinai kursiąs saugias zonas“ žmonėms, kurie buvo priversti palikti savo namus dėl karo, taip siekdamas sustabdyti jų migraciją į Europą ir kitas šalis. Kokių konkrečių veiksmų imtųsi siekdamas šį sumanymą įgyvendinti, jis nesakė.

„Sirijos gyventojams skirtos saugios zonos galėtų atsirasti tik tuo atveju, jei įsivyrautų stabilumas ir saugumas. Jei nebūtų teroristų. Jei tų teroristų neremtų kaimyninės ar Vakarų šalys“, – kalbėjo B. al-Assadas.