Kalbėdamas su Irano užsienio reikalų ministro pavaduotoju Hosseinu Jaberi Ansari B. Assadas kaltino galingąsias pasaulio valstybes Sirijoje tokių „teroristinių organizacijų“ kaip džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ rrėmimu.

„Kiekvieną kartą, kai tik Sirijos valstybė padaro realią pažangą (savo) pozicijose arba nacionalinio susitaikymo (srityje), prieš Siriją nusiteikusios valstybės stiprina savo paramą teroristinėms organizacijoms“, – sakė B.Assadas, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra SANA.

„Paskutinis šios baisios amerikietiškos agresijos prieš Sirijos kariuomenės pozicijas Deir Ez Zore pavyzdys yra naudingas „Daesh“ grupei“, – sakė prezidentas, kalbėdamas apie šeštadienio įvykius ir pavartodamas arabišką grupuotės „Islamo valstybė“ akronimą.

JAV vadovaujamos koalicijos aviacija sudavė smūgį Sirijos pajėgų pozicijoms prie rytinio Deir Ez Zoro miesto, kur vyriausybės pajėgos nuo praėjusių metų kovoja su IS džihadistais.

Per jį žuvo mažiausiai 62 Sirijos kariai. Pentagonas pripažino, kad koalicijos lėktuvai galėjo smogti į Sirijos armijos pozicijas, bet pažymėjo, jog tai buvusi klaida, nes taikytasi į IS pozicijas.

„Antisiriškos pajėgos eikvoja visą savo energiją ir pajėgumus, kad pratęstų teroristinį karą prieš Siriją“, – pareiškė B. Assadas.

Sirijos vyriausybė tvirtina, kad JAV vadovaujama koalicija – kuri jau daugiau nei dvejus metus bombarduoja islamistų taikinius Sirijoje – „tyčia“ smogė Sirijos armijai, kad paremtų IS tame rajone.

Sekmadienį viena B. Assado politikos patarėja Buthaina Shaaban telefonu AFP sakė, kad vyriausybės nuomone „šis smūgis buvo tyčinis“.

„Nė vienas faktas įvykio vietoje nerodo, kad tai, kas įvyko, buvo klaida arba atsitiktinumas“, – pareiškė ji.