Trumpiau tariant, A.Voločkova kaltina teatro direktorių meno šventovę pavertus „didžiuliu viešnamiu“.

Skandalingai pagarsėjusi buvusi Didžiojo teatro šokėja buvo atleista 2003 metais – toks sprendimas buvo argumentuotas gana paprastai: balerina tiesiog per sunki.

Generalinis teatro direktorius Anatolijus Iksanovas buvusios šokėjos teiginius vadina „kliedesiais“.

A.Voločkova minėtąjį teatrą išvadino viešnamiu per interviu televizijos pokalbių laidoje Rusijoje, kuri buvo parodyta sekmadienį. Tokią pačią nuomonę ji išsakė ir per radijo interviu.

„Dažniausiai tai daryti būdavo verčiamos kordebaleto šokėjos, tačiau neišsisukdavo ir solistės. Prieš dešimtmetį, kai pati šokau tame teatre, nuolat sulaukdavau tokių pasiūlymų – dalintis lova su oligarchais. Merginos buvo verčiamos dalyvauti prabangiose vakarienėse ir iš anksto būdavo informuojamos, jog gali tekti permiegoti su mecenatais“, - sakė A. Voločkova.

„Kai merginos klausdavo, o kas bus, jeigu mes nesutiksime, būdavo pagrasinama neleisti vykti į gastroles ar net atleisti iš Didžiojo teatro. Ar jūs galite įsivaizduoti?“, - šokiruojančiame interviu sakė buvusi šokėja.

Kaltinimai A.Iksanovui buvo pareikšti per ketvirtadienį teatre surengtą spaudos konferenciją. Į juos teatro vadovas atsakė: „Pilamo purvo ir kliedesių aš nekomentuoju“.

Tai naujausias skandalas, kurio epicentre atsidūrė Maskvos Didysis teatras, ir taip garsėjęs intrigomis ir kovomis dėl vietos po saule ir ant scenos.

Vienas iš geriausių teatro šokėjų – Pavelas Dmitričenka – bus teisiamas už tai, kad užsakė sausį rūgštimi apipilti teatro baletmeisterį Sergejų Filiną. Per incidentą buvo smarkiai apdegintos menininko akys ir veidas.

Praeitą savaitę daugiau nei 300 teatro darbuotojų pasirašė atvirą laišką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kuriame teigia maną, jog P. Dmitričenka negalėjo užsakyti šio nusikaltimo, o prisipažinimas iš jo greičiausiai buvo išgautas prievarta.