„Norėčiau pasinaudoti šia proga ir padėkoti ponui Van der Bellenui“, - šalies žiniasklaidai sakė Laisvės partijos (FPÖ) vyriausiasis strategas Herbertas Kicklis.

Apklausos parodė, kad A.Van der Bellenas surinko apie 53,6 proc., o N.Hoferis - 46,4 proc. balsų.

Pralaimėję į teismą nesikreips

FPÖ sekmadienį atmetė galimybę apskųsti teismui savo kandidato N. Hoferio pralaimėjimą per prezidento rinkimus.

„Šįkart aiškiai nebus jokių skundų... Šiandien galime būti tikri, kad piliečių balsai buvo tinkamai tvarkomi“, – visuomeninei televizijai sakė FPÖ vadovas Heinzas-Christianas Strache, kai balsavusių rinkėjų apklausos parodė Žaliųjų partijos palaikomo nepriklausomo kandidato A. Van der Belleno persvarą.

Gegužę Laisvės partija sėkmingai apskundė N.Hoferio pralaimėjimą ir užsitikrino, kad būtų surengti pakartotiniai rinkimai.

A. Van der Bellenas giria „europietišką pasirinkimą“

A. Van der Bellenas sekmadienį džiaugėsi savo pergale prezidento rinkimuose prieš kraštutinių dešiniųjų deleguotą euroskeptiškų pažiūrų varžovą ir gyrė rinkėjų „proeuropietišką“ pasirinkimą.

„Nuo pat pradžių visada kovojau ir argumentavau už austrą, kuris yra proeuropietiškas“, – visuomeninei televizijai sakė A.Van der Bellenas. Kandidatas pridūrė, kad jo pergalę taip pat nulėmė „senosios vertybės, tokios kaip laisvė, lygybė ir solidarumas“.