Tarp kitų aukcionui pateiktų daiktų yra Billo Clintono pasirašytas laiškas M.Lewinsky mylimajam ir jos laiškas, kuriame yra tokia eilutė: "aš moku puikiai per akis meluoti, ar ne".

Visi 32 daiktai buvo pateikti ištirti prokuroro Kennetho Starro komandai kaip galimi įkalčiai prieš 1998 metų apkaltą B.Clintonui, kuri buvo vienas prieštaringiausių XX amžiaus prezidentinių skandalų.

Ant Baltųjų rūmų firminio popieriaus atspausdintas ir B.Clintono pasirašytas laiškas skirtas M.Lewinsky mylimajam Andy Bleileriui. Laiškas, kurį prezidentas parašė 1996 metų vasarį Monicos prašymu, yra sveikinimas A.Bleileriui jo gimtadienio proga.

Savo laiške A.Bleileriui M.Lewinsky rašė: "Pamaniau, kad (pridedamas žiedas) galėtų tikti daugeliui tokių vyrų kaip tu (aš puikiai per akis meluoju, ar ne... tu mano "tikras vyras" - cha-cha)!".

Remiantis "Washington Post", A.Bleilerio, buvusio M.Lewinsky's dramos būrelio mokytojo, santykiai su ja prasidėjo 1992 metais ir tęsėsi penkerius metus, net ir tuomet, kai ji jau palaikė artimus santykius su B.Clintonu.

Aukcione taip pat parduodami įvairūs drabužiai iš M.Lewinsky garderobo, kuriuos ji buvo atidavusi A.Bleilerio žmonai Kate. Tarp jų yra grindis siekiantis juodas "negližė", žalio šilko palaidinė, keli švarkai ir kelnės.

Daiktus aukcionui pasiūlė buvusi A.Bleilerio žmona Kate Nason. Juos parduoda Los Andželo aukcionų namai "Nate D Sanders" internetu. Aukcionas baigiasi ketvirtadienį, birželio 27 dieną.

Prezidento B.Clintono apkaltos procesas vyko 1998 metais už tai, kad jis buvo įtariamas melavęs apie savo santykius su M.Lewinsky. Nors 1999 metų vasarį Senatas jį išteisino, šis skandalas užtemdė jo antrą prezidentavimo kadenciją.