Michelle Knight pagaliau subrendo atvirai papasakoti, ką patyrė per 11 metų, praleistų Klivlando monstru vadinamo Arielio Castro namų rūsyje, skelbia news.com.au.

Per interviu žurnalui „People“ M. Knight daug papasakojo apie savo knygą „Finding Me“, kuri knygynų lentynose Amerikoje pasirodė pirmąją gegužės savaitę.

33 metų amerikietė teigia, jog gyvenimas aukštyn kojomis apvirto 2001 metais, kai ji priėmė A. Castro pasiūlymą pavėžėti. Į būsimojo skriaudiko automobilį jį lipo drąsiai – juk jis buvo draugės tėvas, tad tikrai neįtarė nieko blogo.

Michelle Knight
Mergina, dar būdama nepilnametė patyrė seksualinę prievartą – knygoje ji daug pasakoja apie sunkią paauglystę ir vienišos mamos statusą.

Mergina kaip tik ėjo namo po pasimatymo su vaikų globos namuose augusiu savo dvejų metukų sūneliu Joey – tuo metu ji iš visų jėgų stengėsi gauti teisę auginti savo mažylį. Pro šalį važiavo A. Castro ir maloniai pasisiūlė ją pavėžėti namo.

Pakeliui vyras pareiškė turįs trumpam užsukti namo, pridūrė, jog augina mažų šuniukų. M. Knight nusprendė vieną paimti sūnui, tačiau šis neatsargus sprendimas ją pastūmėjo į daugiau nei dešimt metų trukusį pragarą.

Žurnalui „People“ jauna moteris pasakoja: „Įžengėme į miegamąjį. Sakė, kad šuniukai slepiasi po komoda. Pasilenkiau pasižiūrėti ir staiga užsitrenkė durys... Malonus vyras, su manimi elgęsis taip gražiai, akimirksniu virto bepročiu. Jis parvertė mane ant grindų. Užsimerkiau ir bandžia pasiruošti tam, kas galėjo nutikti. Iki pat šios dienos negaliu patikėti tuo, ką jis man padarė“.

Kaip skelbia „The Daily Mail“, vos namo parsigabenęs naują auką, A. Castro ją supančiojo viela ir išžagino. Po kelių dienų merginą skriaudikas nutempė ir įkalino namo rūsyje.

„Apie tai, kas nutiko per ateinančias tris valandas, po šiai dienai negaliu net pagalvoti. Jis ne tik mane žagino, kaip kad tai darė miegamajame. Jis nužudė mano širdį“, - knygoje rašo amerikietė. Tamsiame rūsyje M. Knight buvo nuolat žaginama ir mito vien pasenusia pica. Kad niekas negirdėtų riksmų, orgijų metu skriaudikas jai ant galvos užmaukšlindavo motociklininko šalmą.

Prievartą mergina patyrė ne tik fizinę – A. Castro jai nuolat piršo mintį, jog ji niekam nereikalinga, niekas jos nemyli, neieško – „esi bevertis žmogus“, sakydavo pagrobėjas. Kartais vyras pratrūkdavo - prisimindavo vaikystėje išgyventas patyčias, deklaruodavo meilę pornografijai ir iškrypėliškas svajones: „O kad JonBenet Ramsey (šešerių metukų grožio konkursų dalyvė, mergaitė buvo nužudyta – žudikas nerastas) man pirmam būtų pakliuvusi į rankas“.

A.Castro taip pat siaubingai nekentė juodaodžių žmonių ir tiesiog pasiųsdavo, jeigu jo įkaitė žiūrėdavo serialą „The Fresh Prince of Bel-Air“, nes jame vaidino juodaodžiai aktoriai.

Vieną gerumo akimirką A. Castro merginai padovanojo šuniuką – kad nebūtų taip liūdna, tačiau laimė truko neilgai. Monstras šuniukui nusuko sprandą – vien dėl to, kad šis intensyviai lojo, kai jis žagino merginą.

M. Knight buvo pastojusi net penkis kartus, tačiau kūdikio išnešioti taip ir nepavyko – A. Castro ją marindavęs badu ir mušdavęs į pilvą tol, kol ji patirdavo persileidimą.

Vienas persileidimas vos nesibaigė merginos mirtimi – už išgelbėtą gyvybę ji dėkinga kitai kalinei Ginai DeJesus. G. DeJesus buvo pagrobta 2004 metais – nuo tada nelaimingos merginos gyveno viename kambaryje, viena kitą palaikė ir drąsino.

Arielis Castro
Praėjus 11 metų, 2013 metais merginos buvo išgelbėtos. 2003 metais pagrobta Amanda Berry (jai tada buvo vos 16 metų) sugebėjo pro neužrakintas duris prisišaukti pagalbą.

Metams bėgant, A. Castro savo kalinėms suteikdavęs vis daugiau laisvės - tam buvo ir konkreti priežastis: su A. Berry vyras susilaukė kūdikio, tad nenorėjo, kad mažylė matytų, kas iš tikrųjų dedasi namuose. Taigi grandinių ir vielų buvo atsisakyta. A. Berry leista mažylį pasilaikyti vien dėl to, kad A. Castro ją laikė savo žmona.

Kelias valandas savaitgaliais kalinės galėdavo praleisti namų svetainėje ir virtuvėje, tačiau A. Castro paslapčia niekada nuo jų nenuleisdavęs akių – moterys nuolat jautėsi sekamos.

Kartą A. Berry pastebėjo, jog jų skriaudikas paliko vienas lauko duris nerakintas – mergina pro plyšį padėjo šauktis pagalbos. Ją išgirdo kaimynas ir paskambino pagalbos numeriu 911.

Vienuolika metų trukęs košmaras M. Knight paliko gilių randų – jauna moteris sunkiai kalba. Sako, jog tai smurto padarinys. Kartą skriaudikas jai į veidą trenkęs štanga – tokie smūgiai nedingsta be pasekmių.

„Tuose namuose patyriau daug smurto – turiu ir regos problemų, sunku sutelkti žingsnį. Geriu vaistus, kurie padeda kontroliuoti nuolat drebančias rankas“, - per interviu sakė M. Knight.

Nepaisant itin skaudžios patirties, moteris nenuleidžia rankų ir tvirtina, jog gyvenimas yra „nuostabus“, ji išmoko džiaugtis smulkmenomis, pavyzdžiui, dėkoja likimui už kiekvieną rytą, mėgaujasi puodeliu kavos ir su šypsena žiūri į dangų.

Michelle Knight
„Daugiau nebepriimu gyvenimo kaip duotybės, net ir mažiausių smulkmenų. Tiek metų kenčiau pragarą, tačiau sugebėjau grįžti. Esu laisva ir pasiruošusi skrydžiui“, - teigia M. Knight.

Jauna moteris teigia atleidusi ir A. Castro, kuris praeitais metais kalėjime nusižudė – buvo praėjusios vos kelios savaitės po teismo nuosprendžio, įkalinusio jį iki gyvos galvos.

„Juk jis buvo žmogus – visiems reikia meilės“, - savo knygoje apie skriaudiką rašo M. Knight.

Jauna moteris pradėjo lankyti kulinarijos kursus, tikisi, jog vieną dieną turės savo restoranėlį. M. Knight taip pat labai mėgsta šokti ir dainuoti.

Nors savo sūnaus moteris taip ir nepamatė (vaiką įsivaikinusi šeimą jam apie biologinę mamą nepasakoja), moteris tikisi, jog vieną dieną ji su sūnumi, kuriam dabar 14 metų, suartės.

„Man sekasi puikiai. Laisvė – tai oras, kuriuo kvėpuoju, miestas, po kurį vaikštau. Žavi ir stebina viskas“, - šypsosi amerikietė.