„Titanikas II“ turėtų išplaukti į pirmąją kelionę 2016 m. iš Sautamptono į Niujorką, informuoja telegraph.co.uk.

„Įvykdysime kelionę. Nuplauksime į Niujorką pastatytu laivu“, – teigė turtuolis laivo statytojas Clive‘as Palmeris.

Kaip matyti iš C. Palmerio bendrovės „Blue Star Line“ (pirmojo laivo operatorė buvo „White Star Line“) pristatytų brėžinių, laivas stulbinamai panašus į savo pirmtaką. Vienintelis patobulinimas – oro kondicionierius, ligoninės patalpa ir aikštelė sraigtasparniui.

C. Palmerio teigimu, laive nebus nė interneto, nė televizijos. Kajutėse keleiviai ras XX a. stiliaus drabužių, kuriais galės persirengti ir įsivaizduoti, kad plaukia senuoju „Titaniku“.

Kaip ir 1912 m. laive, kajutės bus griežtai suskirstytos į klases. Taip pat bus identiška sporto salė ir baseinas.

Tik gelbėjimo valčių naujajame „Titanike“ bus gerokai daugiau.

1912 m. „Titanikas“ išplaukė į pirmą kelionę su 2 224 keleiviais ir įgulos nariais. Balandžio 15 d. laivas nuskendo atsitrenkęs į ledkalnį. Laive buvo 20 medinių gelbėjimo valčių, į kurias tilpo 1 178 žmonės, išgelbėta 710,  o 1 514 žmonės nuskendo.

Naujuoju laivu galės plaukti 2 435 keleiviai ir 900 įgulos narių, tad reikės 2 700 žmonių talpinančių gelbėjimo valčių ir dar 800 žmonių talpinančių pripučiamų gelbėjimo valčių.

C. Palmeris neatskleidžia, kiek kainuos pastatyti laivą. 2012 m. „Forbes“ įvertino jo turtą 795 mln. dolerių (2,1 mlrd. Lt), tačiau pats C. Palmeris vadina save milijardieriumi.