Tyrėjai aiškinasi, kas paskatino 27 m. Akayedą Ullahą iš Bangladešo detonuoti sprogmenį judriu ryto metu.

Iki šiol apie sprogimą žinoma tiek faktų:

Apie 7.20 val. (vietos laiku) požeminėje perėjoje, jungiančioje dvi metro linijas po „Port Authority“ autobusų terminalu netoli „Times“ aikštės, kuris perveža apie 220 000 keleivių per dieną.

Apsaugos kameros užfiksavo įtariamąjį, kai jis pradėjo lipti laiptais į metro stotelę „18th Avenue“ Brukline 6.25 val. ir sėdo į F traukinį, informavo teisėsaugos pareigūnai.

Paskui „Jay St./MetroTech“ stotelėje Brukline jis persėdo į A traukinį, iš kurio išlipo Manhatane „Port Authority Bus Terminal“ stotelėje.

Kaip matyti iš filmuotos medžiagos, staiga pėsčiųjų perėjoje pasirodo dūmai, jų daugėja. Žmonės krūpteli ir bėga slėptis. Išsisklaidžius dūmams, matyti pėsčiųjų perėjoje ant grindų gulintis vyras.

„Sky News“ praneša apie sprogdintojo feisbuke išplatintą žinutę, prieš bandant surengti išpuolį. Tyrėjai atskleidė, kad prieš teroro aktą jis savo paskyroje kreipėsi į JAV prezidentą Donaldą Trumpą. „Trumpai, tu neapsaugojai savo šalies“, – rašė jis.

Atvyko iš Bangladešo

Metropoliteno stotyje pačioje Manhatano širdyje pirmadienį savadarbę vamzdinę bombą susprogdinęs 27 metų vyriškis atvyko į Jungtines Valstijas iš Bangladešo prieš septynerius metus, pranešė Niujorko teisėsaugos pareigūnai.

Pasak pareigūnų, lengvatinę vizą, skirtą JAV piliečių ar nuolat šalyje gyvenančių asmenų artimiesiems, turėjęs Akayedas Ullahas gyveno Brukline.

Pirmadienį tyrėjams jis sakė, kad šią ataką surengti jį įkvėpė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, tačiau tiesioginio kontakto su ja vyriškis esą nepalaikė. Įtariamas sprogdintojas gydomas ligoninėje. Jis apdegė rankas ir pilvą, bei patyrė kitų sužeidimų. Pareigūnų, norėjusių likti nežinomais, teigimu, A. Ullahas sukonstravo sprogstamąjį įrenginį savo bute. Tyrėjai taip pat apklausia liudininkus ir įtariamojo artimuosius.

DELFI primena, kad sprogimas nugriaudėjo pirmadienį Uosto valdybos autobusų stoties terminale, netoli žymiosios Taimso aikštės Niujorke.

Ši nelaimė sukrėtė miestą, kurio gyventojų atminty vis dar giliai įsirėžęs rugsėjo 11-osios išpuolis ir šių metų spalį įvykusi ataka, kai užpuolikas pikapu užvažiavo ant dviračių tako ir kliudė žmones; tąkart žuvo aštuoni asmenys. Nė vieno iš penkių nukentėjusiųjų gyvybėms pavojus negresia.