Johann Lamont interviu laikraščiui sakė, kad jos atsistatydinimas įsigalioja iškart, praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po Škotijos referendumo, kai leiboristai ir kitos britų nacionalinės partijos įveikė vajų už nepriklausomybę.

Laikraštis „Daily Record“ rašė, kad J. Lamont buvo nepatenkinta partijos viduje jos adresu reikšta kritika ir užsipuolė partiją Londone, kad ji, vadovaujant Edui Milibandui, nesuteikia škotų sparnui daugiau autonomijos.

Kai kurie leiboristų pareigūnai Vestminsteryje „nesupranta politikos, su kuria susiduria“, sakė ji laikraščiui ir pavadino juos „dinozaurais“.

„Atsistatydinu, kad galėtų vykti debatai, kurių reikalauja mūsų šalis“, – sakė J. Lamont.

Leiboristų partijos Škotijoje lydere ji buvo paskirta 2011 metais. Sprendimą pasitraukti ji priėmė po škotų vyriausybei vadovaujančios Škotijos nacionalinės partijos (SNP) lyderio Alexo Salmondo atsistatydinimo netrukus po rugsėjo 18 dieną įvykusio referendumo dėl nepriklausomybės.

Leiboristai tradiciškai dominuodavo Škotijos politikoje ir per praėjusius nacionalinius rinkimus 2010 metais laimėjo 41 iš 59 Škotijai skirtų vietų Didžiosios Britanijos parlamente.

Leiboristų lyderio E.Milibando viltys po kitų, gegužę įvyksiančių rinkimų tapti ministru pirmininku iš dalies priklauso nuo partijos sugebėjimo Škotijoje įveikti SNP.