Šalies premjero Tony Abbotto sąjungininkė už mokesčių mokėtojų pinigus sraigtasparniu skrido į rinkimų lėšų rinkimo kampaniją ir keliavo į kolegų vestuves. T. Abbotas teigė, kad B. Bishop atsistatydinimas yra tinkamas sprendimas. Ministras pirmininkas paskelbė, kad taip pat bus peržiūrėta parlamento išlaidų sistema.

„Akivaizdu, kad mūsų sistema yra netobula. Visuomenė turi būti užtikrinta, kad mokesčių mokėtojų pinigais nėra piktnaudžiaujama“, – kalbėjo premjeras T. Abbotas, praeityje taip pat turėjęs grąžinti kelionėms išeikvotas lėšas.

B. Bishop praėjusią savaitę visų atsiprašė ir teigė padengsianti savo kelionių išlaidas, tačiau atsisakė pasitraukti iš posto. Vis dėlto sekmadienį parlamento pirmininkė ryžosi šiam žingsniui.

„Nebuvo lengva priimti šį sprendimą. Dėl meilės ir pagarbos parlamento institucijai ir Australijos žmonėms aš atsistatydinau iš pirmininkės pareigų“, – pareiškime nurodė B. Bishop.

Australijos finansų departamentas peržiūrės B. Bishop 10 metų kelionių išlaidas ir pateiks ataskaitą kaip įmanoma greičiau. Tiesa, neaišku, ar ši ataskaita bus pristatyta visuomenei.