Tai penktadienį Varšuvoje pareiškė Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas. Jis kalbėjo per spaudos konferenciją, skirtą Lenkijos ataskaitai dėl aviacijos katastrofos prie Smolensko 2010 metų balandžio 10-ąją priežasčių.

Tarpvalstybinis aviacijos komitetas (TAK) negavo oficialios Lenkijos ataskaitos, kurioje būtų išdėstyta jos versija, kodėl 2010 metų balandžio 10-ąją prie Smolensko sudužo prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvas.

Tai penktadienį žurnalistams pareiškė oficialus TAK atstovas Olegas Jermolovas, paprašytas pakomentuoti penktadienį Varšuvoje paskelbtą pranešimą, grindžiamą Lenkijos specialistų tyrimo rezultatais.

"Kaip mes galime ką nors komentuoti, jeigu neturime oficialios Lenkijos ataskaitos?" - sakė O. Jermolovas.

Anksčiau jis pranešė, kad "TAK būtinai susipažins su Lenkijos komisijos ataskaita dėl Tu-154M katastrofos priežasčių ir veikiausiai paskelbs komentarus šia tema".

Elektroninė žiniasklaida plačiai informuoja apie spaudos konferenciją Varšuvoje, per kurią buvo pristatyta Lenkijos vyriausybinės komisijos ataskaita. Pranešimuose atkreipiamas dėmesys į "neteisingus Lenkijos lakūnų veiksmus", "nepakankamą jų profesinio parengimo lygį" ir t. t. Kai kurie lenkų specialistai pažymi, kad vienoda atsakomybė už tragediją tenka tiek Lenkijos, tiek Rusijos atstovams.