Vienas saugumo šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad prie Irako ambasados susisprogdino mirtininkas. „Civiliai evakuojami“ iš įvykio vietos, nes ataka dar nesibaigė, teigė pareigūnas, norėjęs likti nežinomas.

Kol kas informacijos apie žuvusiuosius nėra, nurodė policija.

IS propagandos agentūra „Amaq“ pranešė, kad du „Islamo valstybės“ nariai užpuolė Irako ambasados pastatą Afganistano Kabulo mieste“, bet daugiau detalių pateikta nebuvo.

Iškart po 11 val. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli Kabulo diplomatinio rajono driokstelėjo mažiausiai keturi sprogimai, girdėjosi šūvių ir granatų sprogimų garsai.

Netrukus į įvykio vietą išskubėjo saugumo pajėgos, ten buvo girdėti greitosios pagalbos automobilių sirenos. Iš sprogimo vietos kilo dūmai.

Policija patvirtino, kad vienas sprogimas tikrai įvyko, bet daugiau informacijos pareigūnai kol kas nepateikė.

Irako ambasada yra įsikūrusi šiaurės vakariniame Kabulo rajone, kur taip pat veikia keli viešbučiai, bankai, nemažai didelių parduotuvių ir kelios policijos nuovados.

„Išgirdau didžiulį sprogimą, jį lydėjo dar keli sprogimai ir šaudymas“, – sakė netoliese įsikūrusios parduotuvės savininkas Ahmadas Ali.

„Žmonės buvo sunerimę ir dėl visa pikta uždarė savo krautuves. Gatves vis dar blokuoja saugumo pajėgos“, – nurodė jis.

Tai yra naujausia ataka, sukrėtusi Afganistaną, kuriame pastaraisiais mėnesiais padaugėjo talibų išpuolių.

Praėjusią savaitę ryto piko valandomis sprogus užminuotam automobiliui žuvo mažiausiai 26 žmonės; už šią ataką atsakomybę prisiėmė Talibanas.

Visgi šalyje suaktyvėjo ir IS džihadistai, kurie neseniai buvo išstumti iš Irako Mosulo miesto. Ši grupuotė prisiėmė atsakomybę už kelias kruvinas atakas Kabule.