Ypač emocingai į tokius K. Sobčiak žodžius sureagavo opozicionierius Garis Kasparovas.

„Atsižvelgiant į padidėjusį politinį madam Ksenijos Sobčiak aktyvumą, norėtųsi iš anksto susipažinti su visu jos emocinių ir šeiminių ryšių sąrašu buvusios TSRS teritorijoje. Ar tik neliko neišdildomų prisiminimų, susijusių su dainų festivaliais Jūrmaloje? Ar neįstrigo į jaunąją širdį Trakų ežerų žavesys? Ar neplyšta siela, kad užsieniu tapo tos įsimintinos vietos, kur mūsų mylimieji Livanovas ir Solominas medžiojo „ne mūsų“ Baskervilių šunį?

Dėl viso pikto taip pat norėtųsi pasitikslinti, ar į būtiną Sobčiak šeimos racioną nebuvo įtrauktas gruziniškas vynas, armėniškas konjakas ir azerbaidžanietiškas eršketas?“ – ironijos neslėpdamas į K. Sobčiak pareiškimą reagavo G. Kasparovas, praneša joinfo.ua.

DELFI primena, kad K. Sobčiak leidiniui „Newsweek“ pareiškė, kad vietoj V. Putino taip pat veikiausiai būtų atėmusi Krymą iš Ukrainos, tačiau tai būtų dariusi civilizuotu būdu.

„Man, kaip ir daugumai sovietų laikų paauglių, Krymas kelia teigiamas emocijas: tai atostogos, pirmoji meilė ir panašiai. Jeigu būčiau prezidentu, tai, galbūt, pati būčiau prisijungusi Krymą“, – sakė K. Sobčiak.

Tačiau ji tai būtų dariusi kitais būdais: investuodama pinigus, siūlydama patrauklų Krymo plėtros modelį, o ne įvesdama „žaliuosius žmogeliukus“, naudodama agresiją ir iškabindama Rusijos vėliavas.

Žurnalistės nuomone, Ukrainai jau nebepavyks susigrąžinti Krymo, ir diskusijos šia tema „neturi prasmės“.

„Vienintelis dalykas, kurį šiuo metu galėtume padaryti, tai surengti naują, sąžiningą referendumą jo gyventojams“, – teigė K. Sobčiak.

Vertindama V. Putino elgesį, ji pažymėjo, kad valdžia jį „visiškai išpaikino“, nes jis viską gavo pernelyg lengvai. Jos teigimu, V. Putinas į valdžią iškilo dėl žmonių, kurie troško Rusijoje autoritarinės valdžios, tačiau jis visus pergudravo ir išnaudojo, neleisdamas savęs kontroliuoti.