Per pokalbį su Graikijos ministru pirmininku Alexiu Tsipru B. Obama sakė, kad jo šalis ir ateityje padės graikams kovoti su finansų krize. Jis pažymėjo, kad Graikija pasiekė pažangos.

„Mano viltis yra, kad mes galėsime remtis šia pažanga - reformos nebuvo paprastos graikų tautai, bet jos buvo būtinos", - kalbėjo B. Obama. Dabar esą reikalingas skolų sušvelninimas bei kitos strategijos, kad būtų galima padėti Graikijai šiuo pereinamuoju etapu. Šį susitikimą transliavo Graikijos televizija (ERT).

B. Obama ir A. Tsipras dar turėtų aptarti ir pabėgėlių krizę, kovą su terorizmu bei padėtį Viduržemio jūros rytinėje dalyje. Graikija Jungtinėms Valstijoms yra svarbus Aljanso partneris pietrytiniame NATO pakraštyje, P. Pavlopoului akcentavo svečias.

Per B. Obamos vizitą sostinėje Atėnuose galioja nepaprastoji padėtis. Buvo uždarytos gatvės, vedančios iš oro uosto centro link. Ir miesto centre eismas buvo nukreiptas kitomis kryptimis, kad netrukdytų prezidento palydai. Pagrindinėse vietose, pavyzdžiui, Syntagmos aikštėje prie Graikijos parlamento uždraustos demonstracijos. Nepaisant to, įvairios profsąjungos paragino netoliese rengti protestus. Tvarka rūpinasi daugiau kaip 5 000 policininkų, tarp jų - snaiperiai ir riaušių policija, taip pat 500 amerikiečių saugumo pajėgų atstovų.