Pasak jo, kiekviena šalis turi savo suverenias teises ir gerai, jeigu jos sprendžiamos šalies viduje, politinio susitarimo keliu, o tarptautiniame lygmenyje abipusės pagarbos esmė yra ta, kad kitos šalys nesikiša į atskirų valstybių vidaus reikalus.

Žurnalistų paklaustas apie konfliktą dėl Konstitucinio tesimo, Lenkijos prezidentas pareiškė, jog tai „daugiau politinė, o ne teisinė problema, kurią iššaukė buvusi valdžioje, o dabar opozicijoje esanti partija. Man nekyla jokių abejonių, kad konfliktas yra politinio pobūdžio, kurį sukėlė opozicija, juolab, kad Venecijos komisija vienareikšmiai nurodo, jog konfliktas yra politinio pobūdžio“.

Paklaustas, kaip toliau klostysis santykiai su Rusijos Federacija po Lenkijos Gynybos ministro Antoni Macierewicziaus pareiškimo dėl Lenkijos prezidento lėktuvo žūties prie Smolensko, A.Duda sakė, jog „verta prisiminti, kad mes pirmieji antrajame dešimtmetyje buvome pirmąja didžiojo teroro auka dabartiniame konflikte, kuris dabar vyksta mūsų akyse“.

Buvo klausiama ir apie santykius su JAV po Lenkijos Gynybos ministro žodžių NATO viršūnių susitikimo kontekste, kad šalis, kuri egzistuojanti nuo XVIII amžiaus neturi teisės mokyti Lenkijos.

Lenkijos prezidentas pabrėžė, kad kiekviena šalis savo vidaus reikalus turi spręsti pati be kitų valstybių įsikišimo.