Austrijoje gimęs buvęs kultūrizmo čempionas, kuriam dabar 63 metai, dar nėra tvirtai apsisprendęs, kuriuo keliu pasuks ateityje. Tuo tarpu jo buvę padėjėjai aktoriui pataria grįžti į gimtąją Europą ir siekti ES prezidento posto, rašo savaitraštis "Newsweek".

"Po kelių metų ES ieškos kur kas labiau pastebimo prezidento - žmogaus, kuris galėtų suvienyti Europą", - savaitraščiui sakė buvęs A.Schwarzeneggerio administracijos vadovas Terry Tamminenas.

"Prancūzai nenorės vokiečio, o vokiečiai nenorės italo. Ką pasakytumėte apie Europoje gimusį asmenį, kuris buvo išvykęs į Ameriką - ir galėtų grįžti, kad taptų naujos suvienytos Europos Washingtonu arba Jeffersonu?" - klausė jis, tiesiogiai nenurodydamas, kas Bendrijos vadovo postą galėtų užimti jo buvęs viršininkas.

A.Schwarzeneggeris, kuris šiemet sausį baigė antrąją kadenciją Kalifornijos gubernatoriaus poste, tapo ne mažiau žinomu Amerikos politiku nei kino žvaigžde.

Apžvalgininkai spėliojo , ar "Governatoriumi" pramintas respublikonų atstovas baigęs kadenciją tęs kovinių filmų žvaigždės karjerą didžiajame ekrane, ar liks politikos pasaulyje.

Netgi dabar A.Schwarzeneggeris beveik nekomentuoja klausimo, ar jis tęs karjerą kine, ar politikoje.

Tačiau viena aišku: jis negalės siekti kito politinio posto, kuris galėtų jam rūpėti - tapti Jungtinių Valstijų prezidentu. Pagal JAV įstatymus šio aukščiausio posto gali siekti tik Amerikoje gimę asmenys.

"Newsweek" rašo, kad A.Schwarzeneggeris turi daug gerbėjų Amerikoje ir už jos ribų, kuriems atrodo priimtina, kad JAV prezidentu taptų "Ahnoldas"

Savaitraštis citavo neseniai Londone vykusį A.Schwarzeneggerio ir Didžiosios Britanijos premjero Davido Camerono pokalbį, per kurį pastarasis pajuokavo: "Turime pakeisti (JAV) konstituciją, o tada galėtumėte kandidatuoti (į prezidento) postą. Tą ir ketiname padaryti".

A.Schwarzeneggeris į Jungtines Valstijas atvyko 1968 metais be skatiko kišenėje, tačiau greitai tapo milijonieriumi ir dar keturis kartus pelnė titulą "Misteris Visata" (Mr Universe). Vėliau jis pasirinko aktoriaus karjerą, nors kritikai šiam išeiviui iš Austrijos pranašavo nesėkmę dėl stipraus vokiško akcento.

Tačiau A.Schwarzeneggeris tapo viena iš didžiausių Holivudo garsenybių, o filmuose "Terminatorius" (Terminator) skambėjusios jo frazės "Aš grįšiu" (I'll be back) ir "Iki pasimatymo, mažuli" (Hasta la vista, baby) tapo neatsiejamos nuo kasdienės anglų kalbos. Beje, Arnoldas jas dažnai tardavo ir dirbdamas gubernatoriaus poste.

Kaip rašo "Newsweek", net jeigu A.Schwarzeneggeris nuspręstų baigti karjerą tiek politikoje, tiek kine, jis turi daug darbo Jungtinėse Tautose ir kitose organizacijose, kurios skatina kovoti su klimato pokyčiais arba vykdo labdaringus projektus.

Kalbama, kad A.Schwarzeneggeris svarsto galimybę parašyti prisiminimų knygą, taip pat pranešama, kas jis dalyvauja derybose dėl vaidmens populiaraus 1994 metų filmo "Melas vardan tiesos" (True Lies) tęsinyje.

Tačiau netgi A.Schwarzeneggerio žmona Maria Shriver, kuri su juo gyvena jau 25 metus ir yra įtakingos JAV politinės Kennedy dinastijos atstovė, sakė "Newsweek" nenumananti, kokiu keliu pasuks jos vyras.

"Kad ir ką nuspręstų veikti Arnoldas, esu tikra, kad jam tai bus malonu ir kad tai turės poveikį", - sakė ji.