N. Lozovikas taip pakomentavo šį sprendimą: „Man šios sankcijos atrodo neapgalvotos, neracionalios ir, svarbiausia, be pagrindo. Per prezidento rinkimų kampaniją Centrinė rinkimų komisija ir rinkimų organizatoriai buvo rinkimų proceso demokratizavimo iniciatoriai. Visi kandidatai į prezidentus turėjo galimybę laisvai rinkti parašus, labai demokratiškai įvyko kandidatų registracija ir agitacinė kampanija.

Už visa tai atsidėkojant rinkimų organizatoriai atsidūrė neįsileidžiamųjų sąraše. Nematau logikos. Aš stebiuosi ir esu sutrikęs. Prasiveržus emocijoms man net išsprūdo (toks) žodis – eurodebilizmas. Šiandieną dviem storais brūkšniais pabrėžiu šį posakį. Tai pats tikriausias valdininkų, kurie priėmė tokį sprendimą, debilizmas.“

Šių metų sausį ES įvedė sankcijas – vizų draudimų ir lėšų įšaldymą grupei aukštų Baltarusijos valdžios pareigūnų, atsakingų už demokratinių standartų 2010 m. gruodžio 19 d. vykusiuose prezidento rinkimuose pažeidimą ir už opozicijos bei pilietinės visuomenės persekiojimą.