Kaip informuoja princo atstovai, jo automobilis išties buvo užpultas protestuojančių studentų, kurie spardė automobilį kojomis, kol jis nenuvažiavo. Įvykio metu princas nenukentėjo.

Susirėmė su policija

Didžiosios Britanijos parlamentui ruošiantis balsuoti dėl vyriausybės siūlymo triskart padidinti mokesčius už aukštąjį mokslą, ketvirtadienį prie parlamento rūmų protestuojantys studentai susirėmė su policija.

Studentai susirinko protestuoti į priešais parlamento rūmus esančią aikštę, įstatymų leidėjams diskutuojant dėl įstatymo, kuris leistų Anglijos universitetams padidinti metinį mokestį už mokslą iki 9 tūkstančių svarų. Anot BBC, policijos vertinimu, protestuojančiųjų gali susirinkti iki 20 tūkstančių.

Kelios grupelės demonstracijos dalyvių, mėginusios prasibrauti pro parlamentą juosiančias užtvaras, susirėmė su policija.

Britanijos studentai susirėmė su policija
Kaip ir per ankstesnius panašius susirėmimus, į juos buvo paleista dūminė granata.

Policijos pareigūnų budriai saugomoje aikštėje studentai laikė plakatus, raginančius atsisakyti mokesčių už mokslą didinimo. Viena grupė demonstracijos dalyvių pasuko link Bakingamo rūmų, kurie yra oficiali karalienės Elžbietos II rezidencija.

Siūlymas didinti mokesčius už mokslą kelia įtampą ir pačioje koalicinėje konservatorių ir liberaldemokratų vyriausybėje, kuri darbą pradėjo gegužę.