Baltarusija daugiau neturėtų "lankstytis" Rusijai ir jos ateitis priklausys nuo "kitos planetos dalies", penktadienį sakė prezidentas Aleksandras Lukašenka.

"Asmeniškai įspėju jus, (ministre pirmininke) Sergejau Sergejevičiau (Sidorski), ir (Nacionalinio banko vadovą Piotrą) Prokopovičių. Vienas ateina ir pasakoja, kaip blogai Rusijoje, kad ten niekas nejuda, ir verčia mane kelti Rusijos prezidentui, (premjerui Vladimirui) Putinui klausimus, kad jie ten (Rusijoje) mūsų neklauso", - sakė jis Minske per pasitarimą Baltarusijos socialinės ir ekonominės raidos klausimais.

"Nuo šiandien tas laikas (yra) pasibaigęs, prasideda kitas laikas. Nepavyksta Rusijoje, (tai) nereikia lankstytis, nereikia niurgzti ir verkti. Reikia ieškoti savo laimės kitoje planetos dalyje. Aš tai sąmoningai viešai sakau", - pareiškė Baltarusijos prezidentas.

"Mes vakar matėme įdomų vaizdą, kai prezidentas (A.Lukašenka) sėdi su Vladimiru Putinu ir draugiškai svarsto klausimus, pradėdami asmeniniais, privačiais ir baigdami valstybinais. O tuo metu (Rusijos finansų ministras Aleksejus) Kudrinas prieš prasidedant sąjunginės Ministrų tarybos posėdžiui surengia spaudos konferenciją, kurios esmė - pasėti paniką Baltarusijoje", - pažymėjo A.Lukašenka.

Pasak Baltarusijos prezidento, "jis (A.Kudrinas) visiškai konsolidavosi su mūsų padugnėmis (opozicija) ir pradeda mus mokyti dirbti".

"Jeigu pas juos (Rusijoje) jau tokia gera ekonomika, kodėl BVP krito 10 proc.? Pas mus kitokia ekonomika, bet mūsų BVP išaugo 1,5 proc., palyginti su praėjusiais metais": - pareiškė Baltarusijos valstybės vadovas.

A.Lukašenka pabrėžė: "Užteks vaikščioti, Sergejau Sidorski, ir vedžioti paskui save ministrus pramintais takais. Reikia eiti į kitas vietas, kur mūsų nepažįsta, kur mūsų laukia, ir prekiauti dešimčia traktorių, vienu kombainu, po arbatinį šaukštelį vežioti cukrų".

Prezidentas pareiškė, kad Baltarusija susitarė parduoti į Kazachstaną 40 tūkst. tonų cukraus.

"Pasirašyta sutartis. Tai kokios problemos, ko jūs lendate į tą Rusiją, kur jūs spardo?", - klausė A.Lukašenka.

Drauge jis pridūrė: "Nejaugi jūs nesuprantate, kad jau ne pirmą kartą sudaroma situacija, kai mus norima paimti plikus ir plikomis rankomis nemokamai".

Pasak A.Lukašenkos, "vakar Putinas sakė, kad skrisdamas į Minską svarstė su Kudrinu padėtį". "Ir čia Kudrinas paleido tiradą. Ką, tai buvo nesuderinta? Vis tai buvo suderinta", - mano Baltarusijos prezidentas.