Vadinamasis „berniukas-paukštis“ nesupranta jokios žmonių kalbos, bendrauja tik čiulbėdamas ir plasnodamas rankomis, praneša Rusijos laikraštis „Pravda“.

Socialinė darbuotoja Galina Volskaja, kuri dalyvavo gelbėjant vaiką iš namų Volgograde, sakė, kad jo 31-erių metų motina elgėsi su berniuku kaip su naminiu gyvūnu ir niekada nešnekėjo su juo.

G. Volskaja sakė: „Kai su juo kalbi – jis čiulba.“

Rusijos valdžios įstaigos sako, kad vaikas nebuvo fiziškai kankinamas, bet jis kenčia nuo „Mauglio sindromo“ (kuriam pavadinimas suteiktas pagal „Džiunglių knygos“ veikėją, išaugintą gyvūnų) ir negali bendrauti su žmonėmis.

„Pravda“ rašo, kad motina augino naminius paukščius ir maitino laukinius paukščius: „(Ji) nemušė berniuko, nepalikdavo jo be maisto. Ji tiesiog niekada su juo nešnekėjo. Berniukas bendraudavo tik su paukščiais ir išmoko paukščių kalbą“.

„Jis tiesiog čiulba, o kai suvokia, kad jo nesupranta, pradeda mojuoti rankomis, kaip paukščiai plasnoja sparnais.“

Kai berniukas buvo rastas praėjusią savaitę, jo motina pasirašė vaiko atsisakymo dokumentus, taip atiduodama jį globai. Kaip pranešama, berniukas yra laikinai apgyvendintas prieglaudoje, tačiau greitai jis bus pervežtas į psichologinės priežiūros centrą. Tai nėra pirmas kartas Rusijoje, kai vaiką išaugina gyvūnai. 2006 metų vasarį keturmetis „berniukas-vilkas“ buvo rastas gatvėje, gyvenantis su benamių šunų ir kačių gauja pietiniame Rusijos regione Stavropolyje.