„Armėnija naudoja branduolinę energiją taikiais tikslais, elektros energijos gamybai. Armėnijos valdžia neketina kurti branduolinio ginklo“, – E.Šarmazanovas sakė žurnalistams.

Pasak jo, jeigu kas nos bando šiame regione ieškoti kokių nors grėsmių, tai „turėtų nukreipti savo žvilgsnį į Turkijos ir Azerbaidžano pusę, o kiek toliau – į „Islamo valstybę“.

E.Šarmazanovas taip pat sakė, kad Armėnijos parlamento narys, buvęs premjeras Grantas Bagratianas, kalbėdamas apie Armėnijos galimybes kurti branduolinį ginklą, pareiškė savo asmeninę nuomonę.

Šių metų balandžio pabaigoje G.Bagratianas, kuris nuo 1993 iki 1995 metų vadovavo Armėnijos ministrų kabinetui, viename Jerevano spaudos klubų pareiškė, kad „Armėnija turi galimybę kurti branduolinį ginklą“.

Antradienį Europos Sąjungos diplomatijos vadovės Federicos Mogherini (Federikos Mogerini) atstovės Majos Kocijančič buvo paprašyta pakomentuoti šį pareigūno pareiškimą.

„Turiu tai patikrinti. Jūs žinote mūsų poziciją dėl branduolinio ginklo neplatinimo. Jūs žinote mūsų požiūrį, jis aiškus. Bet aš tai patikrinsiu“, – M.Kocijančič sakė spaudos konferencijoje Briuselyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)