Nelaimė įvyko sekmadienį Mendosos provincijoje, maždaug už 1 000 km į vakarus nuo Buenos Airių. Iš 15 žuvusiųjų – devyni paaugliai. Taip pat žuvo autobuso vairuotojas.

Dar 21 asmuo dėl sužeidimų gydomas klinikose, o tarp nukentėjusiųjų yra keturi nepilnamečiai, pranešė provincijos sveikatos ministrė Claudia Najul.

Eismo įvykį išgyvenę žmonės pasakojo vietos žiniasklaidai, kad autobusas, kuriame buvo apie 50 keleivių, važiavo dideliu greičiu ir apvirto vingiuotame kelyje, veikiausiai įsirėžęs į kalvos šlaitą šalia kelio.

Šokių mokyklos auklėtiniai iš Buenos Airių provincijos važiavo iš konkurso vykusio Mendosos provincijos San Rafaelio mieste. Vietos žiniasklaida paskelbė nuotraukų, kuriose matoma, kaip pakeliui namo autobusui stabtelėjus grupė paauglių ir vaikų žaidė sniegu Andų kalnuose.

Argentinos prezidentas Mauricio Macri antradienį ir trečiadienį paskelbė dviejų dienų gedulą. Prezidentūros pranešime sakoma, kad valstybinės vėliavos visoje šalyje bus nuleistos iki pusės stiebo.

„Esu sukrėstas šios tragiškos nelaimės, – rašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“. – Noriu palaikyti (žuvusiųjų) šeimas ir draugus skausmo (valandą).“

Į avariją patekęs autobusas buvo nurašytas dar gruodį ir nebegalėjo būti eksploatuojamas, informavo Nacionalinė transporto reguliavimo komisija.

Tyrimą atliekanti prokurorė Florencia de Diego teigė, kad vairuotojas nesuvaldė autobuso dėl nežinomų priežasčių. Jos teigimu, kelias ir kelio ženklai buvo tvarkingi, o matomumas buvo geras.