Anksčiau penktadienį areštas buvo skirtas ir jo bendrui, Rusijos piliečiui Andrejui Popko.

Jie abu laikomi įtariamaisiais ir kaltinami šnipinėjimu bei mėginimu surengti teroro veiksmus grupėje iš anksto susitarus.

Trečiadienį, birželio 10 dieną, 11 val. 40 min. Latvijos nacionalinių ginkluotųjų pajėgų bazės Adažiuose apsauga sulaikė du Rusijos piliečius, neteisėtai įsibrovusius į bazės teritoriją.

Pašaliniai asmenys buvo sulaikyti netoli tos vietos, kur jie, atsinešę kopėčias, perlipo tvorą, kad patektų į bazės teritoriją. Sulaikytieji turėjo vėliavą ir proklamacijų anglų kalba. Jie buvo perduoti teisėsaugos organams.

Neregistruotos Rusijos nacionalbolševikų partijos „Kitokia Rusija“ atstovas Aleksandras Averinas naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad trečiadienį du šios partijos aktyvistai pateko į NATO bazę Adažiuose, nuplėšė JAV vėliavą ir nuėjo iki bazės štabo, kur buvo sulaikyti.

Anot A. Averino, šia „Kitokios Rusijos“ akcija siekta pareikalauti, kad amerikiečiai būtų išvesti iš karinių bazių Europoje

Nuo birželio 8 iki 19 dienos Baltijos šalyse ir Lenkijoje vyksta tarptautinės karinės pratybos „Saber Strike“ („Kardo kirtis“).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)