Šalia kitų šį nelaimingą atvejį apipynusių spėlionių, amerikiečių bulvarinis leidinys „The National Enquirer“ pirmadienį, vasario 25 dieną, pranešė, kad R. Steenkamp buvo nušauta dėl nėštumo. Straipsnyje teigiama: „Oscaras Pistorius nužudė savo nuostabią merginą, kai, šiai pasakius apie savo nėštumą, jį ištiko įniršio priepuolis!“.

Tarptautiniai paskalų tinklalapiai netruko išplatinti „The National Enquirer“ paskleistą žinią, esą O. Pistorius baiminosi, kad jo mergina apgaudinėja jį su vienu savo artimu draugu. Laikraščio teigimu, tai sukėlė konfliktą, po kurio pasigirdo šūviai.

Vis dėlto trečiadienį, vasario 27 dieną, R. Steenkamp šeima kategoriškai paneigė šiuos gandus.

„Skrodimas būtų tai atskleidęs, jeigu Reeva būtų buvusi nėščia, tačiau jis nieko panašaus neparodė. Galbūt tai ateina iš kitos pusės, siekiant įgauti ir sukaupti kažkokios paramos Oscarui“, - „Times Live“ sakė šeimos atstovas spaudai Mike'as Steenkampas.

Gandai apie R. Steenkamp nėštumą buvo ne vienintelis nepatvirtintas pranešimas, pasirodęs tarptautiniuose naujienų tinklalapiuose. Taip pat buvo pasirodę pranešimai apie parolimpiečio namuose rastas kruvinas kriketo lazdas bei meilės trikampį, kuriame buvo dar viena Pietų Afrikos sporto žvaigždė.

Kadangi Pietų Afrikoje stinga kai kurių įstatymų, parolimpietį vis stipriau nuteisia žiniasklaida. Tarptautinius stebėtojus šokiravo su šia byla susijusių prasimanymų kiekis, mat daugumoje Vakarų teisinių sistemų tai būtų traktuojama kaip nepagarba teismo teisei.