„Mes kol kas neturėjome galimybių patikrinti jo istorijos“, - Australijos stočiai ABC sakė Maršalo salų užsienio reikalų ministras Gee Bingas. Vyras jau išleistas iš ligoninės sostinėje Madžūre ir laukia kelionės namo.

Vaizdo įraše, kurį parodė stotis CNN, vyras apaugęs plaukais ir barzda, tačiau neatrodo taip, lyg būtų ilgai badavęs. Jis lipa iš laivo drebančiomis kojomis, eina atsiremdamas į slaugytoją. „Jis neabejotinai yra geresnės būklės, nei galėtų būti po tokios kelionės“, - stočiai sakė JAV ambasadorius Thomas Armbrusteris.

Vyras teigia esantis 37 metų J. Alvarengas ir kalbantis tik ispaniškai. Vyras iš Salvadoro tokiu vardu ilgai gyveno Meksikoje, patvirtino šios šalies žinybos. CNN Salvadore susitiko su Julias Alvarengas, kuri pareiškė visada žinojusi, kad jo sūnus yra gyvas. Vyras esą telefonu kalbėdavosi ir su savo JAV gyvenančiu broliu.

Ekspertai nesutaria, ar vyro pasakojama istorija gali būti tiesa. Dermatologas Dir Meyer-Rogge Vokietijos laikraščiui „Bild“ sakė, kad vyras neatrodo taip, lyg metus būtų praleidęs jūroje. „Kas taip ilgai būna saulėje, nudega odą, ant jos susidaro pūslės, ji tampa tamsiai ruda“, - teigė gydytojas. Paklaustas apie audras atviroje jūroje, kitas specialistas kalbėjo, kad žvejui labai pasisekė, jei jis nepakliuvo į rimtą audrą.

Vyras pasakoja 2012 metų pabaigoje Meksikoje išvykęs žvejoti, o jo valtį vėjas nunešęs į atvirą jūrą. Praėjusią savaitę jis pasirodė už 12 500 km esančiame Ebono atole, žvejo valtis buvo apgadinta, jis pats vilkėjo tik sudūlėjusius apatinius.