Televizijos kanalo „Science Channel“ dokumentinių laidų ciklo „What on Earth“ kūrėjai ėmėsi tirti mįslingo laivo liekanas gavę įdomios informacijos.

Tyrėjai pastebėjo, kad šis laivas – 90 metrų ilgio – tokio paties ilgio kaip ir rusų laivas vaiduoklis, kuriame, kaip skelbta anksčiau, gyveno žiurkės kanibalės, „Liubov Orlova“.

4250 tonų laivas, kuris skirtas plukdyti 110 keleivių, buvo konfiskuotas 2010 metais Njufaulende, kai dėl skolų kilus ginčui jį apleido įgula. Laivas 2013 metais imtas tempti į Karibų jūrą, kur turėjo pavirsti metalo laužu, tačiau trosas trūko, ir laivas pasimetė.

Ekspertų teigimu, sklando gandai, kad laive šeimininkavo „žiurkių kanibalių pulkai“.

Nuotykių ieškotojai, kurie norėtų pasipelnyti laivą pridavę metalo laužui (skaičiuojama, kad jo vertė siekia apie 800 tūkst. dolerių), nemano, kad „Liubov Orlova“ nuskendo, nes tokiu atveju būtų išsijungę gelbėjimosi valčių siųstuvai.

Dokumentinėje laidoje teigiama, kad yra versija, jog šis mįslingai pasirodęs laivas – visai ne „Liubov Orlova“.

Esą tai vienas iš mafijai priklausiusių liūdnai pagarsėjusių lošimo laivų, kurie buvo itin populiarūs XX amžiaus 4-ąjį dešimtmetį.

Mafijai priklausę laivai plaukiojo tarptautiniuose vandenyse, o ten veikė lošimo namai, viešnamiai ir parduotuvės, kur nelegaliai prekiauta alkoholiu.

Šis laivas iš tikrųjų yra „S.S. Monte Carlo“, nuskendęs prieš beveik 80 metų, tačiau 2016 metų vasarį dėl smarkaus potvynio vandens iškeltas į paviršių, rašo „The Daily Mail“.

„S.S. Monte Carlo“ į bėdą pateko vos keli kilometrai nuo Koronado pakrantės. Jis nuskendo, buvo palaidotas po storu smėlio sluoksniu ir pamirštas, kol netikėtai praeitais metais ėmė ir pasirodė.