Gandai, jog Ri Sol Ju (Li Sol Džu) yra nėščia, sklandė ne vieną mėnesį, tačiau dabar moteris pasirodė viešumoje be jokių nėštumo ženklų, skelbia naujienų agentūra „Yonhap“.

Per oficialų renginį, skirtą Naujųjų metų sutikimui ir transliuotą per valstybinę televiziją, Šiaurės Korėjos lyderio žmona pasirodė vilkėdama aptemptais drabužiais – palaidine ir sijonu. Pietų Korėjos žurnalistų teigimu, papildomu įrodymu, jog Ri Sol Ju iš tikrųjų galėjo susilaukti kūdikio, tapo populiari daina „Kai gimsta kūdikis“, kurią per minimą renginį atliko vienas moterų ansamblis.

Gandai apie galimą Ri Sol Ju nėštumą pasklido prieš kelis mėnesius, primena naujienų agentūra „RIA Novosti“. Pagrindą jiems suteikė tai, kad pirmoji ponia išnyko iš visuomenės gyvenimo ir beveik du mėnesius nesirodė viešumoje.

Gruodžio viduryje Kim Jong Unas ir Ri Sol Ju kartu dalyvavo gedulo ceremonijoje, skirtoje Šiaurės Korėjos lyderio tėvo Kim Jong Ilo mirties metinėms. Tuomet moteris vilkėjo tradicinę korėjietišką suknelę, pro kurią matėsi ryškiai suapvalėjęs pilvukas.

27 metų Ri Sol Ju – Kim Il Sungo (Kim Ir Seno) universiteto absolventė. Jos tėvas – mokytojas, o motina – gydytoja. Teigiama, kad pirmojo Šiaurės Korėjos lyderio anūkas ją vedė dar 2009 metais, o pora jau turi vieną vaiką.

Tai, jog Kim Jong Unas yra vedęs, Šiaurės Korėjos televizija paskelbė tik 2012 metų liepą. Iki tol šalies gyventojams ir užsieniečiams tekdavo spėlioti, kas yra ta paslaptinga moteris, visur lydinti Šiaurės Korėjos vadovą. Užsienio analitikai svarstė, kaip reikėtų suprasti pranešimą apie Kim Jong Uno šeiminį statusą: ar kaip ženklą, jog šalies lyderis siekia daugiau atvirumo, ar kaip eilinį įvykį, kuris nieko nekeičia.

Kim Jong Unas prie Šiaurės Korėjos vairo stojo 2011 metų gruodį mirus jo tėvui Kim Jong Ilui. Jaunasis šalies lyderis įnešė ne vieną naujovę. Pavyzdžiui, per Naujuosius metus jis pirmą kartą po daugelio metų per televiziją pasveikino tėvynainius su šventėmis, žadėdamas kurti klestinčią valstybę ir „kovoje už nacionalinę vienybę negailestingai naikinti agresorius“.