Tai jis pareiškė žurnalistams Maskvoje, rašo ru.DELFI.ee.

Jis kritiškai atsiliepė apie rugsėjo 5 dieną Minske paskelbtų paliaubų sąlygas, teigdamas, kad jos, visų pirma, yra naudingos Ukrainai. Jis taip pat sakė, kad tikėtis, jog „paliaubos turės pozityvių pasekmių“, yra naivu, skelbia „Interfax“.

Be to, buvęs DLR lyderis išsakė nuomonę ir apie liepos 17 dieną Donecko srityje sudužusio Malaizijos lėktuvo katastrofos priežastis.

„Nežinau, kas numušė „Boeing“. Aš tuo metu vadovavau ginkluotosioms pajėgoms, o tyrimu turi užsiimti specialūs organai. Tačiau mano asmeniniu įsivaizdavimu, lėktuvą numušė Ukrainos pusė. Būtent ji nukreipė lėktuvą į tą rajoną ir sudarė visas sąlygas jį numušti“, - sakė I. Girkinas.

Jo teigimu, „Boeing“ katastrofos kaltininkais separatistai įvardijami tik dėl to, kad lėktuvas nukrito jų kontroliuotoje teritorijoje.
I.Girkinas DLR „gynybos ministru“ tapo gegužės viduryje, o rugpjūčio viduryje paliko Ukrainos teritoriją. Rugpjūčio 16 dieną pirmasis DLR „vicepremjeras“ Aleksandras Borodajus paskelbė, kad „Strelkovas“ išvyko atostogų, bet „po mėnesio vėl pradės vykdyti užduotis Naujosios Rusijos teritorijoje“.

Likus dienai iki šio pareiškimo, buvo paskirtas naujas DLR „gynybos ministras“. Juo tapo Vladimiras Kononovas.

Prieš I. Girkino atstatydinimą pasigirdo gandų, kad jis buvo sunkiai sužeistas. Tačiau DLR vadovybės atstovai tokią informaciją neigė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)