Jungtinei Karalystei puikiai seksis už Europos Sąjungos ribų, tokią nuomonę pareiškė T. Cookas per susitikimą su T. May.

„Apple“ planuoja naują savo būstinę Jungtinėje Karalystėje statyti Londone.

T. Cooko žodžiai prieštarauja toms nuotaikoms, kurios atsispindi JAV prekybų rūmų Tarptautinių reikalų departamento vadovo pareiškime, esą JAV bendrovės kol kas atidėlioja sprendimus dėl investicijų į britų ekonomiką dėl neapibrėžtumo, susijusio su verslo operacijų taisyklėmis, galiosiančiomis po „Brexit“. Myronas Brilliantas pažymėjo savo interviu BBC, esą tūkstančiai JAV bendrovių nerimauja dėl to, kad taisyklės pasikeis po to, kai Jungtinė Karalystė paliks ES.

Tačiau per susitikimą su Didžiosios Britanijos premjere T. May „Apple“ vadovas pareiškė: „Mes tikime Jungtine Karalyste – manome, kad jums viskas bus gerai. Taip, kelyje pasitaikys nemažai duobių, bet Jungtinė Karalystė jas įveiks“.

Pareiškime, publikuotame po susitikimo su premjere T. May, „Apple“ teigia: „Mes didžiuojamės tuo, kad „Apple“ naujovės ir augimas dabar užtikrina apie 300 tūkst. darbo vietų visoje Jungtinėje Karalystėje“.

Naujoji „Apple“ būstinė Jungtinėje Karalystėje įsikurs seniai uždarytos elektrinės „Battersea“ rekonstruotame pastate (tos pačios elektrinės, kokia buvo pavaizduota vieno iš „Pink Floyd“ albumų viršelyje). Bendrovė pranešė apie savo planus 2021 metais ten perkelti 1600 savo darbuotojų.