Minėta pora sutarė įsivaikinti kūdikį iš nepilnametės Rachel bendradarbės Markeyos Atkins, ir 2013 metų gruodį Ajovos valstijos Des Moino mieste dalyvavo jo gimdyme.

Tačiau M. Atkins vėliau persigalvojo ir atsikovojo teisę auginti savo vaiką: ji sugebėjo tai padaryti, nes nebuvo pasirašiusi dokumentų dėl sutikimo leisti auginti vaiką įtėviams.

Prabėgus penkioms savaitėms, kūdikį mirtinai supurtė jo 17 metų tėvas Drew Jamesas Weehleris – Smithas. Nepilnametis vėliau buvo nuteistas dėl antrojo laipsnio žmogžudystės ir nubaustas kalėti 50 metų.

Ajovos apygardos teismo teisėjas priteisė porai kompensaciją, kai pripažino, kad advokatas elgėsi aplaidžiai.

„Sutikimo perleisti vaiko auginimo teises niekada nepasirašė nė vienas iš biologinių tėvų. Akivaizdu, kad nei mūsų vaikas, nei mes nebuvome prioritetas (ponui Repier)“, - žurnalui „People“ sakė Rachel. Ji pridūrė nesitikinti, kad gaus bent didžiąją dalį kompensacijos.

„Mes tiesiog džiaugiamės, kad jis buvo pripažintas kaltu, - teigė ji. – Tai ir buvo mūsų tikslas“.

Pora, palaikiusi kūdikio motiną gimdymo metu, Gabrielį spėjo paauginti 78 dienas nuo jo gimimo.

„Įsivaikinimas netgi nebuvo mūsų pagrindinis noras, bet kadangi susitarimas buvo privatus, tai mums labai tiko. Manėme, kad tai bus mūsų galimybė tapti tėvais“, - pasakojo Rachel.

„Biologinei motinai nerūpėjo, ar mes esame tos pačios lyties pora. Atrodė, kad yra pernelyg gerai, kad tai būtų tiesa, ir buvo pernelyg gerai, kad tai būtų tiesa“.

2014 metų kovą pora sužinojo, kad M. Atkins nori susigrąžinti vaiką.

Pasak Rachel, kuri nuo to karto kartu su Heidi jau įsivaikino dvi mergaites, jų advokatas pareiškęs, kad nieko nebeįmanoma padaryti.

„Ji nori jį susigrąžinti ir turi jį atiduoti. Tai buvo siaubinga. Trūksta žodžių“, - pridūrė ji.