Buvusi pirmoji ponia ir senatorė H. Clinton lenkia magnatą D. Trumpą santykiu 50 proc. prieš 42, rodo registruotų rinkėjų apklausa, kuri buvo atlikta telefonu rugpjūčio 1-4 dienomis.

Demokratų partijos vėliavnešei padėjo spurtuoti ne tik jos partijos vienybė ir tvirta parama jai (skirtingai nuo susiskaldžiusių respublikonų), bet ir kelios rimtos D. Trumpo klaidos.

Prieš oficialų nominavimą H. Clinton lenkė D. Trumpą keturiais procentiniais punktais.

H. Clinton ir kandidatas į viceprezidentus, Virdžinijos valstijos senatorius Timas Kaine'as, buvo oficialiai nominuoti dalyvauti lapkričio 8 dieną vyksiančiuose rinkimuose liepos pabaigoje Filadelfijoje vykusio Demokratų partijos suvažiavimo metu.

D. Trumpas ir Respublikonų partijos kandidatas į viceprezidentus, Indianos valstijos gubernatorius Mike'as Pence'as, buvo nominuoti savaite anksčiau per suvažiavimą, kuris vyko Klivlande.

D. Trumpas pastaruoju metu gerokai pagadino savo reikalus keliais neapdairiais pareiškimais. Jis paragino Rusiją rasti ir paviešinti elektroninius laiškus, kurie dingo iš H. Clinton privačios tarnybinės stoties, kuria ji naudojosi būdama valstybės sekretore. Vėliau jis pareiškė kalbėjęs sarkastiškai.

Be to, jis pažemino Irako kare žuvusio musulmono amerikiečio kario šeimą, sukeldamas karo veteranų pasipiktinimą.

Amerikiečių pasitikėjimas abiem kandidatais išlieka labai žemas: beveik šeši iš dešimties registruotų rinkėjų sakė esą nepatenkinti, kad kovos dėl Baltųjų rūmų finišo tiesiojoje liko H. Clinton ir D.Trumpas.

H. Clinton ir D. Trumpo reitingus dar gali pakoreguoti rugsėjo pabaigoje ir spalį vyksiantys trys kandidatų į prezidentus debatai.